Hrvatski kup, Polufinale, 01.03.2017, 16:45 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 1623
Suci: Igor Križarić, Borut Križarić, Goran Loparac
Dinamo
Dinamo
Ante Ćorić 25', 78'
Armin Hodžić 37', 51', 66', 81' (11m)
6:0 Split
Split

VIDEO: Četiri pogotka Hodžića i dva Ćorića za visoku pobjedu Dinama

Petar Jenjić • srijeda, 01.03.2017.
VIDEO: Četiri pogotka Hodžića i dva Ćorića za visoku pobjedu Dinama
Foto: FaH

U prvom polufinalnom susretu hrvatskog kupa odigranom u Maksimiru nogometaši Dinama nisu imali prevelikih problema protiv Splita, zagrebačka je momčad slavila s visokih 6:0 i mirno može otići na uzvratni susret...

Split
Dinamo
Split
10
(do 46')
11
(do 71')
20
(do 62')
Pričuvni igrači
Trener
Ivajlo Petev
1
Luka Kukić
4
Kristijan Jakić
5
Božidar Mikulić
6
Amer Dupovac
14
Marin Roglić
8
Luka Kapetanović
(do 57')
11
Sandro Ugrina
(do 71')
13
Josip Jurendić
14
Josip Vuković
16
Marko Pavlovski
(do 60')
17
Alem Merajić
Pričuvni igrači
21
Ivan Pešić
57'
22
Domagoj Boljat
60'
9
Ivan Jovanović
71'
Trener
Bruno Akrapović

Bilo je jasno i prije utakmice da će Dinamo već u Maksimiru željeti ostvariti što veću zalihu uoči uzvratne utakmice, dok su se gosti nadali da zagrebačka momčad ni danas neće ostaviti pretjerano dobar dojam, što se ipak nije ostvarilo. Dinamo je slavio s visokih 6:0, raspoloženi su bili Hodžić i Ćorić pa zagrebačka momčad mirno i zadovoljno može ići na uzvrat u Split.

Split je očekivano stajao vrlo zgusnuto natrag i odlučio čekati svoju priliku. Prvu je šansu za Modre imao Hodžić već nakon pet minuta igre kada je njegov udarac obranio Kukić. Dominirao je Dinamo terenom i imao više lopte u svojim nogama, ali kao što je to bio već slučaj, ostao je nekonkretan prema gostujućim vratima sve do 26. minute. Antolić je lijepo ubacio prizemnu loptu s desne strane u peterac gdje se našao Ćorić i bez većih je poteškoća pospremio u mrežu.

Na gotovo isti način zagrebačka je momčad došla do drugog pogotka desetak minuta kasnije, Guilherme je ubacio s desne strane prema Hodžiću koji uz pomoć vratnice pogađa mrežu Splitovog gola. Asistent za drugi pogodak mogao je i poentirati u 42. minuti kada je s dvadesetak metara pucao pored gola. Jedini su pokušaj prema vratima Zagorca gosti imali dvije minute kasnije kada je Mikulić pucao iz slobodnog udarca kojeg je nekadašnji vratar momčadi s Parka mladeži obranio i izbacio u korner.

Guilherme je početkom nastavka lijepo opalio i zatresao gredu, lopta je doletjela do neopreznog Jurendića koji nije shvatio da iz drugog plana dotrčava Hodžić koji postiže drugi gol na susretu. Isti je igrač uspio upisati hat-trick, ponovno je Guilherme bio u ulozi asistenta, a bosanskohercegovački nogometaš je glavom matirao Kukića. Dinamo je nastavio puniti mrežu Splita, prednost je svojim drugim golom povećao Ćorić u 76. minuti.

Nekoliko minuta kasnije domaćin je dobio i kazneni udarac, a konačan je rezultat svojim četvrtim pogotkom postavio Hodžić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!