Hrvatski kup, Osmina finala, 26.10.2016, 14:00 h, Stadion pokraj Jadra, gledatelja: 2000
Suci: Dario Kulušić, Goran Perica, Goran Pataki
Solin
Solin
1:2 Hajduk
Ante Erceg 64'
Marko Futacs 71' (11m)
Hajduk

VIDEO: Odlični Solinjani umalo do senzacije, Hajduk se provukao u četvrtfinale

Dario Dodić • srijeda, 26.10.2016.
VIDEO: Odlični Solinjani umalo do senzacije, Hajduk se provukao u četvrtfinale
Foto: FaH

Nogometaši Hajduka puno su teže od očekivanoga došli do pobjede u Solinu protiv istoimenog domaćina. Dugo je Solin vodio, a tek u posljednjih pola sata Hajduk dolazi do preokreta i s 2:1 prolazi u četvrtfinale Kupa...

Odličnu utakmicu odigrao je Solin protiv favoriziranog Hajduka u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Dvije trećine susreta zasluženo su vodili, mogli su vodstvo u nekoliko navrata i povećati protiv blijedih Hajdukovaca, no na kraju Pušnikovi igrači dolaze do preokreta i prolaska u četvrtfinale.

Od samog početka Hajduk je krenuo po pobjedu, no prilike Hamze i Ćosića nisu urodile plodom. I onda šok za goste iz Splita, u 15. minuti do vodstva dolazi Solin. Lijepo je s desne strane ubacio Antonio Mrković na danas odličnog Marija Jelavića koji glavom zabija za vodstvo Solina.

Šok nije pomogao gostim, Solin je imao više od igre, Hajduk nije pronalazio načina za konkretnije prijetnje vrataru Višiću. Na samom početku drugog poluvremena mogao je Solin i do 2:0 kada su domaći povukli kontru po desnoj strani, povratnu loptu dobio je Jelavić na jedanaestercu, ali neometan lijevom nogom loptu šalje pokraj gola.

U 54. minuti prijeti Hajduk preko Ercega, ali brani Višić. Minutu kasnije Erceg zabija glavom nakon ubačaja, ali bio je u zaleđu. U 64. minuti napokon Hajduk dolazi do izjednačenja nakon lijepe akcije. Šimić šalje dugu loptu na Futacsa, on glavom spušta do Ercega, koji lijepo s ruba šesnaesterca pogađa "malu mrežicu" za 1:1.

Kako je susret odmicao kraju tako su Solinjani fizički padali i gosti su se sve češće nalazili u izglednim situacijama. Vrlo brzo Hajduk dolazi i do vodstva. Na začetku akcije Futacs je uposlio Hamzu čiji udarac odsjeda na vratnici, u nastavku akcije lopta dolazi do Juranovića koji fintira Gruicu i zaslužuje najstrožu kaznu. Siguran izvođač bio je Futacs koji je nekoliko minuta kasnije petom umalo zabio za 3:1, ali pogađa vratnicu.

Hrvatski kup

osmina finala

Bjelovar1:2Dinamo
Novigrad0:1Slaven Belupo
Istra 19611:3 *Split
Rudeš3:5 *Rijeka
Solin1:2Hajduk
Jaska Vinogradar1:2Lokomotiva
Inter-Zaprešić1:0Cibalia
Šibenik1:2Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!