MAXtv Prva liga, 11. kolo, 02.10.2016, 17:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Ivan Bebek, Tomislav Petrović, Miro Grgić
Dinamo
Dinamo
0:0(0:0) Hajduk
Hajduk

Dinamo dva puta tresao okvir gola, ali gosti ipak odnose veliki bod s Maksimira

Marjan Kreševac • nedjelja, 02.10.2016.
Dinamo dva puta tresao okvir gola, ali gosti ipak odnose veliki bod s Maksimira
Foto: FaH

U 11. kolu MaxTV prve lige Modri su na Maksimiru ugostili svoje najveće rivale, Hajduk iz Splita. Dinamo je imao više od igre i prilika, dva puta tresao se okvir gostujućeg gola, imao je Henriquez "mrtvaca" u posljednjim sekundama utakmice, ali i gosti su mogli odnijeti sva tri boda da je Jefferson bio malo prisebniji u 78. minuti.

U nedjeljno popodne na Maksimiru odigran je derbi svih derbija hrvatskog nogometa, zagrebački Modri ugostili su splitske Bile. Kako je bilo i za očekivati tribine su u odnosu na utakmicu Lige prvaka protiv Juventusa doživjele ozbiljno pustošenje. Najvjerniji navijači oba kluba, Bad Blue Boysi i Torcida došli su u zavidnom broju, a ostali kibici vjerojatno su odlučili susret popratiti iz udobnosti kućnog naslonjača.

Novi trener Dinama u svojoj prvoj utakmici odlučio je na klupi ostaviti mladog vratara Adriana Šempera, a među vratnice postavio je Dominika Livakovića. Osim Šempera na klupu je preselio i Gordon Schildenfeld. Izuzev ovih izmjena ostala postava je manje više očekivana: Livaković, Soudani, Jonas, Antolić, Machado, Hodžić, Pivarić, Sigali, Benković i Stojanović.

Trener gostiju Marijan Pušnik nije previše eksperimentirao i na teren je poslao sve najbolje što u ovom trenutku ima: Kalinić, Jefferson, Vlašić, Ohandza, Kožulj, Said, Nižić, Memolla, Ismajli, Ćosić, Gkentsoglou. Zanimljivo je primijetiti da je od ukupnog broja igrača koji su istrčali na teren bilo čak 14 stranaca.

Utakmica je otvorena u čudnom ozračju, igrači obje momčadi u prvih su deset minuta proveli više vremena u izležavanju na travnjaku nego s loptom u nogama tako da uz najbolju volju nismo uspjeli izdvojiti ništa vrijedno pažnje iz uvodnog dijela susreta.

Spomenimo prvu priliku Modrih iz 13. minute, Petar Stojanović lijepo je prošao po desnoj strani, odigrao povratnu loptu za Domagoja Antolića koji vjerojatno od šoka što se nalazio sam i neometan pada na leđa i u padu šalje loptu visoko preko gola Lovre Kalinića.

Novu priliku imao je Antolić u 30. minuti kada ga je na desnoj strani kaznenog prostora pronašao Paulo Machado, udarac je bio puno konkretniji, ali i reakcija vratara Hajduka bila je na visini. Ispada da je najopasniji Modri igrač u prvom dijelu bio upravo Antolić, iz svojeg trećeg pokušaja u 35. minuti zatresao je gredu, a nakon odbijene lopte još jednom je pucao isti igrač, ovoga puta kraj lijeve vratnice.

Minutu prije kraja prvog poluvremena, vjerojatno u svom prvom ozbiljnom prelasku na protivničku polovicu reprezentativac Josip Pivarić ubacio je s lijeve strane i pronašao glavu Machada koji loptu šalje pored lijeve vratnice. Na samom kraju još jedna izgledna prilika Dinama, Junior Fernandes je odigrao dupli pas s Antolićem, proslijedio loptu Soudaniju na desnoj strani. Alžirac ubacuje u kazneni prostor gdje Fernandes glavom šalje loptu u desni donji kut, a Kalinić vrhovima prstiju odbija u korner.

Na prvu konkretnu priliku u drugom dijelu čekali smo 12 minuta, a ona je ponovno pripala domaćima. Nakon ubačaja iz kuta Fernandes glavom pogađa lijevu vratnicu. Samo dvije minute kasnije odlična prilika za Hajduk, Hamza Barry se lakoćom okrenuo u kaznenom prostoru i pokušao plasirati loptu u desni kut Livakovićevog gola. Međutim, Livaković sjajnom paradom brani svoj gol.

U zadnjoj trećini utakmice Dinamo je evidentno pao u igračkom smislu, Hajduk je bio bolji i kao posljedica toga rodila se u 78. minuti najbolja prilika Bilih na utakmici. Mat situaciju imao je Jefferson koji se našao usamljen na nekih 12, 13 metara od gola, ali katastrofalno je pucao i poslao loptu pored lijeve vratnice. Nije Hajduk jedini promašio "mrtvaca", pošlo je to za nogom i Henriquezu u posljednjoj akciji. Antolić ga je idealno poslužio na šest metara, ali Henriquez od cijelog gola pogađa baš Kalinića.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Rijeka 3671:23+4888
2Dinamo 3668:24+4486
3Hajduk 3670:31+3969
4Osijek 3652:37+1566
5Lokomotiva 3641:38+344
6Istra 1961 3633:49-1639
7Slaven Belupo 3636:45-938
8Inter-Zaprešić 3626:57-3128
9Cibalia 3626:79-5321
10Split 3612:52-4018
11Gorica 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir03.10.2016. u 11:38
    Bitka za 3. mjesto bez golova, ništa : ništa
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik02.10.2016. u 20:17
    dinamo, ovakav kakav je, trebao je natrpati goste sa pola snage u prvom poluvremenu. kad to ne napraviš, a utakmica je u egalu, uvijek se i protivniku otvore neke šanse. hajduk je imao dvije, od kojih je jedna bila takva da se na semaforu već mijenjao rezultat :) nije ih zabio, na sreću po mene, a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • vjesu02.10.2016. u 19:14
    Mislim da mozemo biti zadovoljni iako nije bilo golova. Obje ekipe su napadali i htjeli dati gol. Igraci utakmice su i s jedne i druge strane vratari. Sve u svemu je rezultat posten (iako je Dinamo sveukupno mozda imao vise prilika).
    vjesu
  • Obrisan korisnik02.10.2016. u 19:12
    Živo me zanima "Oko Sokolovo" ... i koliku će Antolić dobit ocjenu :P Tvrda utakmica ... Bebek "odradio" zadatak!
    Obrisan korisnik