Europska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 18.08.2016, 19:00 h
Maccabi Tel Aviv
Maccabi Tel Aviv
2:1(1:0) Hajduk
Ahmed Said 56'
Hajduk

VIDEO: Said pogotkom sačuvao nadu Hajduku pred uzvrat na Poljudu

Niko Rukavina • četvrtak, 18.08.2016.
VIDEO: Said pogotkom sačuvao nadu Hajduku pred uzvrat na Poljudu
Foto: FaH

Nogometaši Hajduka izgubili su u prvoj utakmici play-offa Europske lige na gostovanju kod Maccabija iz Tel Aviva. Izraelci su bili bolja momčad, složili su više prigoda, no Hajdukovci na Poljud idu s aktivnim rezultatom budući da su uspjeli zabiti pogodak.

Maccabi je nadigrao Hajduk, na kraju su imali 15 udaraca na gol hrvatskog predstavnika, a Hajduk samo tri. Srećom za Bijele što Maccabijev krilni napadač Tal Ben Haim nije u realizatorskoj formi i zapucao je veliki broj izglednih prigoda.

Domaćini su od prve minute žestoko ušli u utakmicu, u uvodnih pet minuta imali su dvije velike prigode, ali je Lovre Kalinić spasio opasne pokušaje Ben Haima. Ipak, Bijeli nisu uspjeli izdržati početni pritisak i u 9. su primili pogodak. Strijelac za Maccabi bio je Gal Alberman udarcem s 20 metara na asistenciju Harisa Medunjanina.

Izraelci su nastavili s boljom igrom u prvom dijelu, međutim do kraja poluvremena nisu uspjeli zabiti pogodak. Maccabi je u prvom dijelu imao gotovo 70 posto vremena loptu u svojim nogama, vodstvo od 1:0 i nekoliko propuštenih prigoda, a Hajduk je uputio tek jedan udarac na suparnički gol.

Hajduk je, ipak, puno bolje ušao u nastavak utakmice. Od samog početka pritisnuli su Maccabi, da bi u 56. uspjeli izjednačiti. Strijelac je bio Ahmed Said udarcem iskosa na asistenciju Nikole Vlašića.

Ubrzo nakon pogotka Marijan Pušnik izvadio je strijelca Saida, a u igru ubacio Francka Ohandzu. Veliku šansu potom je na drugoj strani imao Maccabi. Domaćini su izigrali Bijele, no udarac Ben Haima blokirali su Adrian Ismajli i Marko Ćosić na gol crti.

Nove velike prigode Izraelci su imali nekoliko minuta kasnije, ali Ben Haim i Nosa Igiebor ponovno nisu pronašli put do mreže. Između prilika Maccabija, imao je i Hajduk jednu jako dobru šansu. Ohandza je pobjegao domaćoj obrani, ali je pucao kraj gola.

Domaćini su nastavili s pritiskom te su nakon promašene prigode Medunjanina došli do zasluženog vodstva. Iako se večeras propisno ispromašivao, Ben Haim je bio nepremostiva prepreka za obranu Hajduka.

U 77. izraelski napadač je ponovno izigrao obranu Bijelih i uposlio Ezequiela Scarionea koji iz blizine poentira za novo vodstvo Maccabija.

Odlični Ben Haim u sudačkoj nadoknadi, još jednom je opasno zaprijeti, ovaj puta jako dobrim centaršutom, ali njegov suigrač nije dobro zahvatio loptu. Unatoč porazu, Hajduk je uspio zabiti pogodak i na Poljudu za tjedan dana dočekuju Maccabi s aktivnim rezultatom.

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Maccabi Tel Aviv2:1Hajduk
Lokomotiva2:2Genk
Genk2:0Lokomotiva
Hajduk3:4 **Maccabi Tel Aviv

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • msc19.08.2016. u 11:52
    šteta za hajduk što nije uspio izvuć neriješeno iako je i ovaj rezultat bolji od igre, u uzvratu će bit jako teško jer treba pobijedit, a opet kakva je obrana ona će skoro pa sigurno primit gol
    msc