Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 04.08.2016, 20:30 h
Hajduk
Hajduk
Zoran Nižić 21'
Tino Sven Sušić 52' (11m), 56'
3:1 Oleksandrija
Oleksandrija

VIDEO: Hajduk sa šest golova prolazi u play-off Europske lige

Petar Jenjić • četvrtak, 04.08.2016.
VIDEO: Hajduk sa šest golova prolazi u play-off Europske lige
Foto: FaH

Nogometaši Hajduka uspješno su prošli treće pretkolo Europske lige. Nakon 3:0 u Ukrajini, na Poljudu su slavili s 3:1 uz dva pogotka Sušića i jedan Nižića.

Nakon visoke pobjede u Ukrajini, Hajduk je u uzvrat na Poljudu mogao ući kudikamo mirnije. Pobjedom nad Splitom u nedjelju, momčad je Marijana Pušnika nastavila niz pobjeda unatoč nepretjerano dobroj igri.

Čuda su u sportu moguća i u večerašnjem susretu Hajduk nije ništa želio riskirati te je u susret ušao u najboljem sastavu: "Mi smo ozbiljno shvatili uzvratnu utakmicu na Poljudu i zaboravili rezultat iz prve utakmice te smo detaljno analizirali igru Oleksandrije kako ne bi dozvolili nikakvo iznenađenje. Treba biti oprezan, ali mi idemo na pobjedu jer je to važno zbog navijača i koeficijenta Hajduka u Europi,", rekao je uoči susreta Hrvoje Milić.

Miran tijek utakmice malo je poremetila pogreška Milića u 11. minuti, koji slabom glavom vraća loptu prema Lovri Kaliniću, ali je obrana Hajduka dobro reagirala i spriječila pogodak. No to je samo bila najava još jedne loše reakcije, koju koristi Sergij Starenkij i poentira za vodstvo Oleksandrije.

Vrlo brzo, već u 21. minuti, Hajduk je izjednačio. Zvonimir Kožulj ubacio je loptu iz kornera, Novak je loše procijenio let lopte što je iskoristio Zoran Nižić i poentirao glavom u praznu mrežu.

Nakon još jednog kornera Hajduk je mogao do još jednog gola, ali je udarac Ćosića igrač gostiju očistio s crte. Nekoliko minuta kasnije Said je bio u dvije prilike. Prvo mu je nakon lijepe akcije, koju je započeo Milić, udarac obranio Novak. Zatim je udarac uputio Kožulj, kojeg Novak ponovno brani, lopta se odbija do napadača Hajduka ispred kojeg natrčava stoper Oleksandrije i izbacuje u korner.

Pretkraj poluvremena gosti su bili blizu gola kada je Jaremčuk odlično izveo slobodni udarac s dvadesetak metara, ali je Kalinić odlično reagirao.

Početkom nastavka Hajduk je došao u vodstvo. Said je srušen u kaznenom prostoru, a John Beaton dosudio je kazneni udarac. Siguran je realizator bio Tino Sven Sušić. Pet je minuta kasnije bosanskohercegovački reprezentativac sjajno izveo slobodan udarac s dvadesetak metara i zabio svoj drugi pogodak.

U 60. je minuti udarac okušao Nikola Vlašić. Pucao je iskosa s ruba šesnaesterca, no samo pored gola. Zatim je i Said pokušao s nešto veće udaljenosti, ali Novak odbija u korner.

U nastavku se susreta igra primirila, bez nekih značajnijih prigoda. U igru je ušao Franck Ohanzda i s nekoliko lijepih poteza izmamio pljesak publike. U 84. je minuti udarac uputio Jeffreson, ali je lopta otišla malo pored gola. Pokušao je i Ohandza, ali Novak mu brani udarac.

Pokušali su gosti iz slobodnog udarca početkom sudačke nadoknade, ali je Kalinić ponovno bio na mjestu. Do kraja prilika više nije bilo.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Oleksandrija0:3Hajduk
Lokomotiva0:0Vorskla Poltava
Basaksehir0:0Rijeka
Vorskla Poltava2:3Lokomotiva
Rijeka2:2Basaksehir
Hajduk3:1Oleksandrija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.08.2016. u 23:40
    ajmo Hajduče hrabro protiv Izraelaca
    Obrisan korisnik
  • msc04.08.2016. u 22:36
    ovi ukrajinci su se pokazali toliko slabima u 2 utakmice s hajdukom da je nevjerojatno da im se uopće stavljala uloga favorita
    msc