Hrvatski kup, Polufinale - uzvrati, 05.04.2016, 17:30 h, Gradski stadion u Koprivnici
Suci: Damir Batinić (Osijek)
Slaven Belupo
Slaven Belupo
Muzafer Ejupi 43'
Filip Ozobić 54'
Nikola Pokrivač 72'
3:0(1:0) Rijeka
Rijeka

Odličan nastup Slaven Belupa u visokoj pobjedi protiv Rijeke za ulazak u finale Kupa

Branimir Korać • utorak, 05.04.2016.
Odličan nastup Slaven Belupa u visokoj pobjedi protiv Rijeke za ulazak u finale Kupa
Foto: FaH

Nogometaši Slaven Belupa prvi su izborili nastup u finalu Kupa Hrvatske. Slaven je u uzvratu u Koprivnici nadigrao Rijeku i slavio s 3:0 čime je poništio zaostatak od 2:1 iz prvog susreta...

Slaven Belupo zasluženo prolazi u finale Hrvatskog nogometnog kupa. U uzvratnoj utakmici u Koprivnici svladao je Rijeku s čak 3:0, na taj način nadoknadio zaostatak iz prvog susreta i iskoristio novo skromno izdanje Riječana na ovom stadionu za novo finale Kupa.

Matjaž Kek ima dosta razloga za nezadovoljstvo, njegovi igrači odigrali su dosta loše, nisu imali pravo rješenje kako probiti domaću obranu i izuzev grede Mitrovića s kraja prvog poluvremena, izostale su neke velike prilike.

Slaven Belupo se od početka postavio čvrsto i iako je Rijeka imala većinom loptu u svojim nogama, nije "propuštao" u defenzivi. Prvu prijetnju prema domaćim vratima zakuhao je Brezovec u 20. minuti kada je ubacivao u kazneni prostor, u skoku su bili Rozman i Samardžić, promašili su loptu, no ona je srećom po domaćeg vratara završila pokraj vratnice.

Od sredine prvog dijela počinje i domaćin prijetiti. Prva nezgodnija lopta prema Vargiću bila je ona Ozobića s više od 20 metara kada je nezgodno odskočila pred riječkim vratarom koji uz manju nesigurnost ipak brani.

Sedam minuta prije kraja prvog dijela Ejupi je odlično pronašao Ozobića u kaznenom prostoru, no on puca ravno u Vargića. Ipak u 43. minuti domaćin dolazi do vodstva. Delić je ubacio s lijeve strane, Ozobić nije dobro zahvatio loptu koja se odbija od Zute, ali dolazi do Ejupija, a ovaj odlično gađa od grede u mrežu.

U samom finišu prvog poluvremena korner na drugoj stranu, u gužvi se odlično snašao Mitrović, ali glavom šalje loptu u gredu.

Odmah na početku drugog dijela Slaven Belupo stigao je do povećanja prednosti. Posve iskosa slobodni udarac izvodio je Ozobić, lopta je išla prema prvog vratnici gdje je bio Delić, no on ne zahvaća loptu, ali svejedno vara Vargića i ulazi u gol.

Riječani su pokušavali na sve načine doći do pogotka za ostanak na životu, ali nisu uspjeli, čak štoviše, domaćin je i povećao prednost preko Nikole Pokrivača koji u 72. minuti mirno zaključuje odličnu akciju u kojoj su sudjelovali Christensen, Ozobić i Delić.

Do kraja utakmice domaćin je bez problema održavao prednost i uz ovacije s tribina slavljenički napustio travnjak. Rijeka je podbacila u još jednoj važnoj utakmici i ostaje bez još jednog trofeja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.04.2016. u 21:22
    Ovakvi grozni kiksevi idu samo na jednu adresu - Matjaž Kek. Loša priprema, loš ulaz u tekmu.. a da ne govorim o izlazu.. :-)
    Obrisan korisnik
  • sportoz05.04.2016. u 20:41
    Svaka čast Slavenu s jedne strane, a sa druge samo konstatacija da je izgubiti i prvenstvo i kup kombinirano u utakmicama protiv Slavena i Intera izvan pameti i vrlo tužno.
    sportoz
  • Obrisan korisnik05.04.2016. u 19:44
    Slaven nije u Europi još jer mora osvojiti kup. Šteta, jer su ovime već sad zaslužili, a u jednoj utakmici je sve moguće.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2016. u 19:32
    Mislim da se to pravilo promjenilo prije 2 godine, nisam 100% siguran. Trebao bi samo 4. iz lige ići u Europu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2016. u 19:27
    Znači li to da je Slaven sljedeće sezone u doigravanju za skupine Europa lige ako DInamo osvoji kup?
    Obrisan korisnik