Hrvatski nogometni kup, Finale, 20.05.2015, 20:00 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 11.500
Suci: Ivan Bebek, Tomislav Petrović, Miro Grgić
Dinamo
Dinamo
4:2(0:0, 0:0, 0:0 pp, 4:2 pen) Split
Split

Dinamo tek nakon jedanaesteraca došao do Rabuzinovog sunca

Iz Maksimira:Ante Dubravac • srijeda, 20.05.2015.
Dinamo tek nakon jedanaesteraca došao do Rabuzinovog sunca
Foto: FaH

U finalu Hrvatskog nogometnog kupa igrači Dinama na Maksimiru su dočekali Split. U čvrstoj utakmici s jako malo prilika i lijepog nogometa nakon jedanaesteraca je do novog trofeja došao Dinamo.

Split
Dinamo
Split
24
(do 65')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić
12
Danijel Zagorac
3
Denis Glavina
(do 88')
5
Branko Vrgoč
10
Ante Erceg
13
Chung Woon
(do 90'+3')
17
Marko Rog
19
Tomislav Barbarić
24
Miloš Vidović
26
Nino Galović
77
Slavko Blagojević
99
Sokol Cikalleshi
(do 96')
Pričuvni igrači
25
Dario Rugašević
88'
8
Antonio Mršić
90'+3'
4
Ante Majstorović
96'
Trener
Zoran Vulić

Nakon što su osigurali deseti uzastopni naslov prvaka nogometaši Dinama su u dvoboj sa Splitom ušli odlučni da nakon dvije godine vrate trofej Kupa u svoje vitrine. Pomalo iznenađujući suparnik u finalu bio je Split. Iste momčadi su se nedavno sastale u prvenstvu kada je Dinamo kao gost slavio s uvjerljivih 5:1.

Kao je i najavio Zoran Mamić nije previše promijenio momčad u odnosu na dvoboj s Hajdukom tek je na vratima mjesto zauzeo Antonijo Ježina dok je umjesto Taravela od prve minute zaigrao Šimunović.

Kako se i očekivalo Dinamo je od početka krenuo s dominacijom, a prvi je zaprijetio mladi Ćorić čiji udarac odlazi malo preko gola. Nekoliko minuta kasnije s ruba šesnaesterca je pokušao Soudani, međutim ni on nije precizan.

Nakon uvodnog pritiska Modrih igra se malo primirila te se uglavnom odvijala na sredini terena uz dosta pogrešaka s obje strane, ali bez većih opasnosti za vratare. Dinamo je uglavnom kontrolirao loptu dok se Split orijentirao na brze kontre pa je Ježina nekoliko puta morao izlaziti izvan svoga šesnaesterca i spašavati svoja vrata.

U samoj završnici prvoga poluvremena Dinamo je pokušavao zaprijetiti iz kornera ili prekida, ali Zagorac nije imao potrebu za ozbiljnijom intervencijom pa se na odmor otišlo s početnim rezultatom uz poprilično lošu igru s obje strane.

I druga dionica je počela u usporenom ritmu s puno prekida i vrlo malo čiste igre. U 56. minuti iz daljine je pokušao kapetan Ademi, ali je lopta prošla malo pokraj vratnice. Opasno je bilo pred domaćim vratima kada je Erceg poslao jedan dobar centaršut međutim Cikalleshi je ostao za malo prekratak.

Nogometaši Splita su se čvrsto postavili na svojih tridesetak metara, a Dinamo jednostavno nije pronalazio način kako opasnije zaprijetiti te gotovo da nije stvorio ozbiljniju priliku u cijelom susretu. U sudačkoj nadoknadi je prvo Dinamo imao slobodan udarac na 17 metara, ali su se Modri prekombinirali da bi u protunapadu Rog krenuo potpuno sam na Ježinu, međutim potpuno je zakomplicirao situaciju pa je i nakon 90 minuta na semaforu pisalo 0:0.

U petoj minuti prvog produžetka Galović je neoprezno srušio Pivarića te je zaradio drugi žuti, isključujući crveni karton, ali Dinamo ni tu brojčanu prednost nije konkretizirao pa su o osvajaču Kupa odlučivali jedanaesterci.

U prvoj seriji su bili precizni Barbarić i Henriquez, nakon njih Rog pogađa vratnicu, a za Dinamo je precizan Taravel. Treću seriju je otvorio Blagojević koji šalje loptu visoko preko gola dok Pivarić pogađa uz pomoć vratnice. Mršić smireno ostavlja Split u igri, ali Machado je precizan te donosi Dinamu veliko slavlje i 13. trofej Hrvatskog nogometnog kupa.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.05.2015. u 13:05
    jako loš Dinamo.Da imali su više šansi i dominaciju, a to je sve bilo presporo posebno s igračem više i da igrači Splita su bili malo koncentraniji mogli su vrlo lako pobjediti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2015. u 10:49
    valjda misli na to da se ne smije dati drugi žuti kad to netko zasluži. naravno ako taj netko nije iz dinama, onda je to u redu
    Obrisan korisnik
  • darkaxe21.05.2015. u 09:33
    O čemu ti pričaš ? Kakva dvostruka mjerila ?
    darkaxe
  • Obrisan korisnik21.05.2015. u 06:20
    pravednik bebek opet po dvostrukim mjerilima , zaista je zabavno gledati dinamove utakmice , a biti će i smiješno kad počne europa pa kad izostane ta prva pomoć .. brzo će maksimir ostati opet prazan
    Obrisan korisnik
  • torrente8721.05.2015. u 00:21
    Bravo_Rože..kakav_idiot
    torrente87