Hrvatski nogometni kup, Polufinale - prve utakmice, 08.04.2015, 20:00 h, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 6.000
Suci: Domagoj Vučkov, Goran Perica, Robi Kezele
Hajduk
Hajduk
Tino Sven Sušić 33'
1:1(1:1) Split
Ante Erceg 31' (11m)
Split

Video: Remi na Poljudu, o putniku u finale odlučuje uzvrat na Parku mladeži

Niko Rukavina • srijeda, 08.04.2015.
Video: Remi na Poljudu, o putniku u finale odlučuje uzvrat na Parku mladeži
Foto: Duje Bonačić

U prvoj utakmici polufinala Hrvatskog kupa dvoboj gradskih rivala završio je bez pobjednika. Splitovci su došli u vodstvo u 31. iz kaznenog udarca, a Bijeli su izjednačili dvije minute kasnije preko Tina Svena Sušića.

Split
Hajduk
Split
18
(do 62')
10
(do 74')
9
(do 81')
Pričuvni igrači
Trener
Stanko Poklepović
12
Danijel Zagorac
10
Ante Erceg
(do 44')
5
Branko Vrgoč
11
Dražen Bagarić
(do 74')
17
Marko Rog
13
Chung Woon
19
Tomislav Barbarić
26
Nino Galović
24
Miloš Vidović
99
Sokol Cikalleshi
(do 88')
77
Slavko Blagojević
Pričuvni igrači
3
Denis Glavina
44'
7
Ivan Jukić
74'
16
Tomislav Radotić
88'
Trener
Zoran Vulić

Oko pet tisuća gledatelja došlo je na Poljud pogledati četvrti ovosezonski derbi Svetog Duje. Samo četiri dana nakon prvenstvenog dvoboja, u kojem je Split slavio s 2:1, gradski rivali su podijelili bodove i o putniku u finale odlučivat će uzvratni dvoboj u Parku mladeži.

Prvi je na utakmici zaprijetio Split. Marko Rog je opalio s više od 20 metara, Lovre Kalinić je uspio obraniti udarac, ali se lopta odbila do Dražena Bagarića koji se nije dobro snašao i lopta je završila u gol-autu.

Artem Milevski je u 7. zabio pogodak, koji mu je poništen jer se nalazio u neregularnoj poziciji. Hajduk je kontrolirao posjed lopte, imao je dosta kornera u prvom dijelu poluvremena, ali bez konkretne prigode. U 25. Tino Sven Sušić je s osam metara mogao pucati, ali se odlučio na dodavanje Antonu Maglici i Splitovci su izbili loptu u novi korner za Hajduk.

Crveni su strpljivom igrom dočekali svoju prigodu u 30. minuti. Miloš Vidović je pucao s ruba kaznenog prostora i lopta je u ruku pogodila Zorana Nižića. Sudac Domagoj Vučkov pokazao je na bijelu točku, a braniču Hajduka dodijelio žuti karton. Siguran realizator najstrože kazne bio je Ante Erceg za vodstvo Splita.

Međutim Crveni su prednost držali samo dvije minute. Maglica je „izmiješao“ obranu Splitovaca i uposlio Sušića koji iz blizine poentira za izjednačenje. Pred kraj poluvremena Sokol Cikalleshi je iz velike udaljenosti pokušao iz slobodnog udarca, ali je Kalinić bio siguran.

Početkom nastavka, Danijel Zagorac je lošim boksanjem umalo sam sebi zabio pogodak. Hajduk je u početkom drugog poluvremena bio kvalitetnija ekipa. Vrlo dobre pokušaje imali su Milevski i Dejan Mezga međutim nisu uspjeli doći do drugog pogotka.

Split je „sijevnuo“ u 71. kada je Mario Maloča izgubio loptu koja je došla do Roga, ali je udarac mladog Splitovog ofenzivca otišao kraj gola. Maglica je ubrzo tražio kazneni udarac nakon duela s braničima Splita, ali Vučkov nije svirao drugi jedanaesterac na utakmici te je utakmica završila bez pobjednika.

Hrvatski nogometni kup

polufinale - prve utakmice

Dinamo2:1Rijeka
Hajduk1:1Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!