Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale - prve utakmice, 11.02.2015, 17:00 h, Rijeka, Stadion na Kantridi, gledatelja: 5.500
Suci: Bruno Marić, Borut Križarić, Jerko Crnčić
Rijeka
Rijeka
Ivan Tomečak 18'
Bekim Balaj 59'
Vedran Jugović 77'
Marko Lešković 89'
4:1 Lokomotiva
Jan Doležal 85'
Lokomotiva

Rijeka visokom pobjedom u prvom susretu napravila veliki korak prema polufinalu Kupa

Branimir Korać • srijeda, 11.02.2015.
Rijeka visokom pobjedom u prvom susretu napravila veliki korak prema polufinalu Kupa
Foto: FaH

Nogometaši Rijeke napravili su veliki korak prema polufinalu Kupa. U prvom susretu na Kantridi svladali su Lokomotivu s 4:1 i tako stekli veliku prednost prije uzvrata...

Nakon što je odgođen prvenstveni dvoboj protiv Hajduka, Rijeka je predstavljanje navijačima odradila u Kupu protiv Lokomotive. Više od pet tisuća gledatelja došlo je podržati Kekovu momčad koja je odigrala dobru utakmicu i na kraju slavila s 4:1.

Slovenski stručnjak krenuo je sa "svježom" veznom linijom s Bradarićem, Radoševićem i Fernandezom, kasnije su priliku dobili i Mišić i Tomasov, a u vrhu napada zaigrao je Balaj i tako su navijači uistinu upoznati s novim snagama.

Riječani su bolje krenuli u utakmicu i to su naplatili pogotkom u 18. minuti. Bradarić je odlično proigrao Ivana Tomečaka koji je došao pred Zeleniku i poslao loptu u mrežu.

I u nastavku susreta domaćin je bio opasniji, više je prijetio Zeleniki nego što su to gosti činili prema Vargiću, međutim do kraja poluvremena nije bilo pogodaka.

Na drugi pogodak čekalo se nešto manje od 15 minuta u drugom poluvremenu, a spretni strijelac bio je Bekim Balaj i to nakon što se lopta odbila od Leovca i došla točno pred albanskog napadača.

Lokomotiva se teško oslobađala pritiska i mirisalo je i na treći pogodak koji je stigao u 77. minuti. Još jedna dobra lopta Bradarić, ovaj put za Anasa Sharbinija koji proigrava Jugovića, a ovaj iz blizine povećava prednost.

Nadu gostima dao je pogodak Jana Doležala u 81. minuti, međutim Rijeka je ipak stigla do uvjerljive prednosti i to preko Marka Leškovića koji je skrenuo udarac Bradarića i prevario vratara Lokomotive.

Pobjedom 4:1 Rijeka je napravila veliki korak prema prolazu i Lokomotivi je potrebno pravo čudo u uzvratu.

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale - prve utakmice

Jaska Vinogradar0:3Hajduk
Istra 19610:1Dinamo
Split1:0Zadar
Rijeka4:1Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!