Nogomet

Kek: "Ne zanima me Dinamo, imam previše posla ovdje", Ivković: "Nismo imali niti minimalne šanse"

Branimir Korać • nedjelja, 09.11.2014.
Kek: "Ne zanima me Dinamo, imam previše posla ovdje", Ivković: "Nismo imali niti minimalne šanse"
Foto: FaH

Rijeka je samljela Lokomotivu koja je potpuno razbijena napustila Kantridu. Junak večeri bio je Andrej Kramarić s pet pogodaka i još jednim dokazom rijetko viđenog golgeterskog instinkta...

Kramarić je nakon susreta skromno zahvaljivao suigračima koji su mu omogućili toliki broj prilika i pogodaka.

"Zabio sam osam u Kupu protiv Zmaja, ali u HNL-u još nisam zabio pet komada. Moram zahvaliti svojim suigračima koji su mi praktički tih pet lopti donijeli na pladnju. Ovo je bio samo nastavak onog drugog poluvremena iz Rotterdama gdje smo pokazali fenomenalnu igru."

Matjaž Kek mogao je samo čestitati igračima na sjajnoj predstavi i zasluženoj pobjedi.

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i iskoristili šanse koje su plod dobre igre. Igrači su dobro istrčali ovu utakmicu, no to su već par puta ranije poslije Europe pokazali. Čestitam im, odigrali su pravu utakmicu, pobijedili Lokomotivu sa 6:0 i nemam što previše za filozofirati, ja im čestitam."

Kek se ne želi zamarati rezultatima i nastupima Dinama, tvrdi da je potpuno fokusiran na Rijeku i na napredak svoje momčadi.

"Znao sam da je u Kranjčevićevoj završilo 0:0, ali po stoti put kažem, Dinamo me ne zanima. Mi smo bili koncentrirani na naš posao i moramo nastaviti ovako igrati. Neki igrači definitivno dižu formu i jako sam zadovoljan što se toga tiče. Ozbiljno, drugi me ne zanimaju, što ću se baviti drugima kada imamo svi tu zajedno puno posla. Odigrali smo da su navijači mogli uživati u nogometu, Lokomotiva jer igrala korektno, ali bilo smo bolji i više nego zasluženo visoko pobijedili."

Što se tiče Kramarića, naravno, Kek ima puno razloga za zadovoljstvo.

"Već sam komentirao kako je tanka crta, jednom zabiješ, drugi put ne zabiješ, detalji odlučuju. Danas je bio koncentriran, stalno na pravom mjestu, a asistencije Sharbinija i ostalih igrača bile su vrhunske. On ima taj osjećaj za naći se na pravom mjestu, ali nije mu lako. Sve te ponude, imena, milijuni, reprezentacija, puno mu se izdogađalo u životu... Ima našu podršku, ja ću kritizirati kada za to bude potrebe, ali sada mu mogu samo čestitati. On je samo finale onog što radi momčad."

S druge strane Tomislav Ivković ima razloga za zabrinutost. Lokomotiva je izgleda loše i nije bila ravnopravan protivnik.

"Prije utakmice sam se šalio s Kekom i rekao mi je da sam folirant jer sam rekao da bolje da ni ne idemo na Kantridu nakon igre Rijeke protiv Feyenoorda. Trebali smo probiti svoje granice, ali nismo uspjeli i protiv ovako moćne Rijeke nismo imali minimalne šanse. Ne želim kritizirati svoje igrače, svatko ima pravo na ovakav dan. Ja kao vođa momčadi preuzimam krivicu i odgovornost na sebe i ovo mi je uz svu muku koliko je bilo teško za gledati, jer sam već u 20. minuti mogao promijeniti šest ili sedam igrača, dobro došlo da imam manje upitnika nego prije."

"Mi smo trenutno četvrti, ali pozicija se gleda na kraju. Mi moramo raditi na tome da budemo agresivniji, čvrsti, da igramo u dubinu, a ne u širinu. Mi smo sve radili kontra, nismo trčali, šetali smo se...", dodaje Ivković.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.11.2014. u 09:17
    Šteta da jučer nije naletjela svetinja. Dobili bi po p...i kao rijetko. Ovako ajde i mini svetinja je ok.FF
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.11.2014. u 08:30
    Za razliku od Dinama,Rijeka ima trenera a shodno tome i igru u kojoj se zna tko,što i kada radi na terenu.Čestitam!!!!
    Obrisan korisnik