Nogomet

Osijek za nastavak spasonosnog niza, Zadrani za prekid negativne serije

Mihaela Bradovski, Mario Katušić • subota, 12.04.2014.
Osijek za nastavak spasonosnog niza, Zadrani za prekid negativne serije
Foto: Kristijan Komarica

Osim derbija između Dinama i Rijeke na rasporedu ove subote je i dvoboj klubova iz donje polovice prvenstvenog poretka. Devetoplasiranom Osijeku u goste stižu Zadrani. I dok je domaćinu svaki susret gotovo kvalifikacijski gosti sa Stanova nemaju tih briga, no za cilj imaju prekid niza nakon poraza od Hajduka i Dinama...

Nogometaši Osijeka u utakmicu, nakon što je Slaven savladao Lokomotivu, moraju uči s imperativnom pobjede. Šest bodova iz posljednja dva susreta trebali bi pomoći kod samopouzdanja, no na njima se ne može graditi opstanak, on se mora osigurati trudim i zalaganjem u preostalih sedam kola.

Tomislav Rukavina je svjestan kako je potrebno igrati protiv ekipe Zadra. . "Moramo vršiti malo veći pritisak nego do sada, pošto su nam bodovi neophodni, no Zadar je momčad koja igra na kontre i sigurno će nas probati svojim stilom igre navući da se otvorimo, pa da nas iskontriraju. Duže vremena to rade i to su usavršili i tu postoji opasnost. Moramo biti pametni i strpljivi", iznio je svoj plan trener prvoligaša s Drave.

"Ostali su bez nekoliko važnih igrača, no doveli su one kojima odgovara isti taj stil igre i opasni su kao i do sada. Sigurno su im najopasniji Ivančić i Tadić, no tu je i Banović koji sjajno ulazi iz drugog plana, kao i Weitzer koji je sjajan igrač", upozorio je Rukavina na najveće opasnosti gostiju.

U Osijeku nije dobra situacija niti na zdravstvenom planu. Josip Mišić, koji je je upisao tri asistencije i jedan pogodak u posljednja dva susreta, neće biti raspoloživ za susret, dok će Tomislav Šorša nastupiti "zakrpan". To bi moglo rezultirati i promjenom formacije, o čemu je govorio i Rukavina, no isto tako je naveo da ostaje vjeran formaciji s jednim napadačem.

Bijelo-plavima je ova utakmica bitna, jer bi se pobjedom ponovno odvojili tri boda od Slaven Belupa, kojem već za tri dana odlaze u goste u možda i ključnoj utakmici u borbi za osmo mjesto. Osijek je ove sezone dva puta poražen u Zadru, dok je u Gradskom vrtu susret ova dva protivnika odigran bez pogodaka.

Poraz protiv Dinama nogometašima Zadra bio je drugi u nizu te gostovanje u Osijeku, jedne od momčadi koja se čupa za opstanak, dolazi kao prilika da se taj negativni niz i prekine. No upravo situacija u kojoj se nalazi Osijek poziva na oprez uoči susreta u Gradskom vrtu.

"Svjesni smo toga da nas u Osijeku očekuje teška utakmica. Dočekuju nas s dvije pobjede za redom, i to protiv Dinama i Lokomotive. Rezultat ovog proljeća pokazuju da je riječ o kvalitetnoj momčadi, no mi s njima imamo pozitivan omjer i želimo nastaviti u tom smjeru. Istina je, morat ćemo dati sve od sebe da bismo stigli do pozitivnog rezultata, ali imam vjeru da mi to i možemo", poručio je za Zadarski list, a uoči odlaska u Osijek stoper Zadrana Frane Ikić.

U svojoj najavi susreta napomenuo je Ikić da ovom sastavu Zadra odgovara igranje u gostima jer su se u prijašnjim dvobojima pokazali opasnima iz kontri i polukontri, a istaknuo je kako dva spomenuta poraza nisu pokvarila atmosferu jer na Stanovima su svjesni kako su oni stigli u okršajima s jednima od najboljih momčadi lige. Osim toga, Zadar nema pritisaka rezultata, bodovna zaliha omogućava im igranje bez ikakvog pritiska, što se ne može reći i za Osječane.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.04.2014. u 16:13
    Imam neki čudan osjećaj da će ova utakmica završiti minimalnom pobjedom Zadra, 1:0 ili 2:1. Ne znam zašto, stvarno..Nisam igrao dvojku i ne pravim se pametan, vjerujem u Osijek, ali imam loš predosjećaj. Nadam se da će me dečki demantirati :)
    Obrisan korisnik