Nogomet

Gerrard: "Utakmice s Crnom Gorom i Poljskom su među najvažnijima u mojoj karijeri"

Branimir Korać • četvrtak, 10.10.2013.
Gerrard: "Utakmice s Crnom Gorom i Poljskom su među najvažnijima u mojoj karijeri"
Foto: EPA

Kapetan engleske nogometne reprezentacije Steven Gerrard s nestrpljenjem očekuje dvoboje kvalifikacija protiv Crne Gore i Poljske. Engleska u tim susretima traži šest bodova koji bi joj osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu...

Englesku nogometnu reprezentaciju očekuju dva važna kvalifikacijska susreta na domaćem terenu protiv Crne Gore i Poljske. Iako dva kola prije kraja kvalifikacija Englezi nemaju niti jedan poraz, može im se lako dogoditi da ne vide niti dodatne kvalifikacije. Prednost nad drugoplasiranom Ukrajinom i trećeplasiranom Crnom Gorom je samo bod dok četvrtoplasirana Poljska također nije bez šansi sa samo tri boda zaostatka.

"Ovo su definitivno među najvažnijim utakmicama u mojoj karijeri. Nalazimo se u kritičnoj fazi kvalifikacija i na meni i suigračima je da na pravi način odgovorimo izazovu. Ovo su iznimno važne utakmice", istaknuo je Steven Gerrard, a prenosi Fox Sports.

Upravo Gerrard protiv Crne Gore će odigrati svoju 106. utakmicu u dresu reprezentacije i tako se izjednačiti s Bobbyjem Charltonom.

"Ponosan sam, on je jedan od najvećih igrača koji je igrao za Englesku i čast mi je što sam u mogućnosti izjednačiti se s njim. Nadam se da će mi ta utakmica na kraju ostati u lijepom sjećanju i da ćemo uzeti sva tri boda."

Englezi će isto tako pratiti dvoboj Ukrajine i Poljske koji će također puno toga reći. Ukrajina je nedavno u Krakowu slavila 3:1 i sada ima priliku zakoračiti prema Brazilu protiv istog protivnika na svom travnjaku.

"Naši protivnici su bili vrlo ljuti nakon tog dvoboja, naši igrači to znaju i to će im biti dodatna motivacija. Bit će teško i mi ćemo također pratiti što se događa u Londonu gdje je i za nas važna utakmica", istaknuo je izbornik Ukrajine Mykhaylo Fomenko.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2013. u 23:21
    kapetane ne brini ukrajina dobiva poljake a crna gora nažalost gubi!
    Obrisan korisnik