Liga prvaka, kvalifikacije, 4. pretkolo, 27.08.2013, 20:45 h, Austrija, Franz Horr Stadion, gledatelja: 20.000
Suci: Paolo Tagliavento, Mauro Tonolini, Lorenzo Manganelli (Italija)
Austria Beč
Austria Beč
Florian Mader 4'
Roman Kienast 82'
2:3(1:2) Dinamo
Marcelo Brozović 33'
Junior Fernándes 43'
Fatos Beqiraj 70'
Dinamo

Video: Kienast pokvario veliko slavlje Dinama i zaustavio ga na pragu Lige prvaka

Ante Dubravac • utorak, 27.08.2013.
Video: Kienast pokvario veliko slavlje Dinama i zaustavio ga na pragu Lige prvaka
Foto: EPA

U uzvratnom susretu četvrtog pretkola Lige prvaka nogometaši Dinama gostovali su u Beču. Unatoč tome što su domaćini došli do brzog vodstva, Dinamo je s tri pogotka došao na prag Lige prvaka, ali Kienast u 82. minuti postavlja konačnih 3:2.

Austria Beč
Austria Beč
Dinamo
13
Heinz Lindner
4
Kaja Rogulj
14
Manuel Ortlechner
29
Markus Suttner
30
Fabian Koch
17
Florian Mader
25
James Holland
(do 80')
28
Daniel Royer
11
Tomaš Jun
(do 68')
16
Philipp Hosiner
(do 85')
19
Marko Stanković
Pričuvni igrači
10
Alexander Grünwald
68'
24
Roman Kienast
80'
22
Marin Leovac
85'
Trener
Nenad Bjelica
10
(do 73')
Pričuvni igrači
Trener
 

Prošlotjedni poraz koji je Dinamo pretrpio u prvom susretu četvrtog pretkola Lige prvaka od Austrije iz Beča poprilično je uzdrmao temelje na Maksimiru. Zdravko Mamić je ekspresno smijenio Krunoslava Jurčića te je pred brata Zorana Mamića i Damira Krznara postavio cilj da Dinamo uvedu u najelitnije nogometno natjecanje.

Spomenuti dvojac je uspješno odradio gostovanje u Koprivnici, a prije puta u Austriju zbog narušavanja mira u svlačionici iz momčadi je udaljen Andrej Kramarić. Glavna promjena u odnosu na prvi susret bila je uvrštavanje Sammira u sam vrh napada.

Susret gotovo da nije ni počeo, a Austria je povećala svoju prednost. Mader je izveo slobodan udarac s desne strane, Šimunić je u skoku okrznuo loptu i poslao je u vlastitu mrežu pokraj nemoćnog Sandomierskog.

Nakon desetak minuta igre pokušao je zaprijetiti i Dinamo preko Soudanija koji je prošao pokraj svoga čuvara, ali njegov centaršut hvata gostujući vratar Lindner. Već u idućem napadu Royer u dobroj situaciji traži nekoga od suigrača, ali gostujuća obrana otklanja opasnost.

U 17. minuti Rogulj je na rubu šesnaesterca srušio Soudanija, ali je Sammir jako loše izveo slobodan udarac u vrlo izglednoj poziciji. Dinamo je u nastavku preuzeo inicijativu te je preko bokova pokušavao doći do neke opasnosti, ali su domaćini bez većih problema rješavali sve centaršuteve koji su uglavnom dolazili s lijeve strane. Petnaestak minuta prije kraja prvog poluvremena dobro je pucao Soudani, ali Lindner još jednom dobro brani.

Konačno u 33. minuti Dinamo je našao put do gostujuće mreže. Lopta je dugo kružila oko domaće zone, došla do Marcela Brozovića koji se oslobađa čuvara i prekrasno, s dvadesetak metara, pogađa za 1:1. U samoj završnici prvih 45 minuta odlično je gađao Fernandes, ali Lindner opet spašava svoju mrežu. Međutim u 43. minuti domaćinima nije bilo spasa. Lopta je uz malo sreće došla do Sammira, on ju glavom spušta za Fernandesa koji je ovoga puta još precizniji pa Dinamo na odmor odlazi s prednošću od 2:1.

U nastavak susreta oba trenera su krenula s istim sastavima koji su i počeli utakmicu, a prvu priliku imali su domaćini u 48. minuti kada je Jun ostao potpuno sam na pet metara, ali nije bio precizan. Vrlo brzo Dinamo je opet zagospodario terenom, a posebno je raspoložen bio strijelac drugog pogotka Fernandes. U 63. minuti iz daljine je još jednom pokušao Brozović, Lindner opet brani.

Dvadeset minuta prije kraja Dinamo je došao na prag Lige prvaka. Pinto je po tko zna koji put dobro centrirao, u skoku je najviši Beqiraj koji prekrasno glavom zabija za 3:1. Zoran Mamić odmah je iz igre povukao Soudanija i Sammira, a na njihovo mjesto uveo Antolića i Leku u želji da malo smiri igru te pojača sredinu terena.

Kao što je Mamić pogodio s Beqirajem tako je na drugoj strani uzvratio i Nenad Bjelica uvođenjem Romana Kienasta koji u svom prvom kontaktu iz blizine zabija za 3:2. Do kraja susreta Dinamo je pokušavao doći i do četvrtog pogotka, ali domaćini su se uspješno obranili i došli do velikog uspjeha.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Šahter Karagandi2:0Celtic
Viktoria Plzeň3:1Maribor
Lyon0:2Real Sociedad
Paços de Ferreira1:4Zenit
PSV Eindhoven1:1Milan
Dinamo0:2Austria Beč
Ludogorec Razgrad2:4Basel
FCSB1:1Legia Varšava
Schalke 041:1PAOK
Fenerbahçe0:3Arsenal
Austria Beč2:3Dinamo
Basel2:0Ludogorec Razgrad
Legia Varšava2:2FCSB
PAOK2:3Schalke 04
Arsenal2:0Fenerbahçe
Zenit4:2Paços de Ferreira
Maribor0:1Viktoria Plzeň
Celtic3:0Šahter Karagandi
Real Sociedad2:0Lyon
Milan3:0PSV Eindhoven

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.08.2013. u 13:06
    naravno da je jasno da riječi zdravko mamić i autoritativni trener ne idu u istu rečenicu. za napad opet moraš imat dobre igrače, obranu se lakše uigra, a od vahe nije bilo trenera u dinamu koji zna obranu postavit!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.08.2013. u 10:10
    Ne može se onemogućiti nešto što se već ostvarilo.
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir28.08.2013. u 09:31
    Dvoboj je izgubljen u Zagrebu, a ne zbog jedne izmjene ili pogreške u Beču. dinamo je izgubio veliki novac neulaskom u natjecanje po skupinama LP, ali natjecateljski, objektivno, tamo nema što tražiti, s ovakvom obranom i golmanom. Za razliku od LP, u EL je uvijek bio konkurentan i u igri za... [više na forumu]
    Mithrandir
  • soecc28.08.2013. u 09:12
    Ja nisam ni tužan ni razočaran nego sam sretan što pati najveći uništavatelj hr nogometa. Ako je ovo samo jedna stvar koja će malo onemogućiti dinamo i Mamića u stvaranju monopola u hr nogometu, onda ovo ispadanje slavim. Čovjek je monopolizirao ligu, HNS, sada i repku, ima drugu momčad u istoj... [više na forumu]
    soecc
  • burek198328.08.2013. u 08:39
    Bravo dečkima svaka čast... Mamiću i Krznaru mozemo zamjeriti Soudanijevu izmjenu..ali isto ih treba pohvaliti za cijelokupni dojam.Realno sa onakvom obranom se neide u ligu prvaka.Addy je muha bez glave,trećerazredni igrač...Tu i tamo neka iskrica ali uglavnom očajan.Falila je "Tonel" klasa... [više na forumu]
    burek1983

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Šahter Karagandi2:0Celtic
Viktoria Plzeň3:1Maribor
Lyon0:2Real Sociedad
Paços de Ferreira1:4Zenit
PSV Eindhoven1:1Milan
Dinamo0:2Austria Beč
Ludogorec Razgrad2:4Basel
FCSB1:1Legia Varšava
Schalke 041:1PAOK
Fenerbahçe0:3Arsenal
Austria Beč2:3Dinamo
Basel2:0Ludogorec Razgrad
Legia Varšava2:2FCSB
PAOK2:3Schalke 04
Arsenal2:0Fenerbahçe
Zenit4:2Paços de Ferreira
Maribor0:1Viktoria Plzeň
Celtic3:0Šahter Karagandi
Real Sociedad2:0Lyon
Milan3:0PSV Eindhoven

Izdvojeno