Automoto

Yvan Muller se pridružuje Sebastienu Loebu u Citroenovoj WTCC momčadi

Igor Šestak • srijeda, 07.08.2013.
Yvan Muller se pridružuje Sebastienu Loebu u Citroenovoj WTCC momčadi

Francuski proizvođač automobila Citroen 2014. godine ulazi u Svjetsko prvenstvo turističkih automobila, a u svojim će redovima imati respektabilnu vozačku postavu. Već je ranije objavljeno kako će u jednom automobilu sjediti Sebastien Loeb, deveterostruki svjetski prvak u reliju, a u srijedu je objavljeno kako će mu momčadski kolega biti Yvan Muller, trostruki prvak u WTCC-u i trenutačno vodeći u ukupnom poretku tog natjecanja.

Citroen će od iduće sezone imati svoju momčad u Svjetskom prvenstvu turističkih automobila, a ulazak u to natjecanje očito je naumio odraditi sa stilom. Nakon što je francuska momčad potvrdila kako će jedan od vozača biti Sebastien Loeb, u srijedu je potvrđeno kako će deveterostrukom svjetskom prvaku u reliju momčadski kolega biti trostruki prvak u WTCC-u, Yvan Muller.

43-godišnji Francuz najtrofejniji je vozač u povijesti WTCC-a. Upisao je 36 pobjeda, 89 pobjedničkih postolja i 19 najboljih startnih pozicija. Titule je osvajao 2008. sa SEAT-om te 2010. i 2011. sa Chevroletom. I ove sezone vozi Chevrolet i nakon prvih osam natjecanja ima golema 132 boda prednosti pred Michelom Nykjaerom te je njegov četvrti naslov i više nego izvjestan.

"Ponosan sam što ću braniti boje Citroena. Fantastično je što se tvrtka koja je osvojila toliko toga u autosportu odlučila na ulazak u natjecanje o kojem mora mnogo učiti. Za mene to predstavlja golemu motivaciju. Vjerujem da svojim iskustvom mogu doprinijeti stvaranju uspješnog programa", izjavio je Muller.

Vrlo zadovoljan najnovijim potezom bio je i direktor Citroenove momčadi Yves Matton: "Bez obzira u kojoj se seriji natjecao, Citroen je kroz povijest uvijek okupljao najbolje vozače. WTCC je novi izazov za nas, no ciljevi su postavljeni visoko. Dolazak vozača s iskustvom kakvo ima Yvan pomoći će našem razvoju."

Očekuje se kako bi Citroen u 2014. trebao imati tri automobila na gridu WTCC-a, a prema nekim nagađanjima svoje bi mjesto u trećem mogao naći Robert Kubica. Ipak, službene potvrde za sada nema.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoTop temaWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!