Automoto

WTCC: Muller potvrdio dobru formu s treninga i osvojio pole position u Salzburgu

Josip Piršljin • subota, 18.05.2013.
WTCC: Muller potvrdio dobru formu s treninga i osvojio pole position u Salzburgu

U nedjeljnoj prvoj utrci World Touring Car Championshipa s prve će startne pozicije krenuti Yvan Muller. Bio je najbrži na stazi Salzburgring, a iza njega se plasirao momčadski kolega Tom Chilton. Aktualni prvak Robert Huff ostvario je treće vrijeme kvalifikacija.

Francuz Yvan Muller još je jednom bio brži od svojih konkurenata u Svjetskom prvenstvu turističkih automobila. U subotu su kraj Salzburga vožene kvalifikacije za nedjeljne utrke, a najbolje vrijeme pripalo je upravo vozaču Chevroleta i bivšem prvaku.

Muller je već na treninzima pokazivao odličnu formu koju je prenio kasnije i na oba kvalifikacijska kruga. Srušio je rekord staze, najbrži krug iznosio je minutu, 25 sekundi i 756 tisućinki. Time je za čak više od sekunde popravio najbolji rezultat na Salzburgringu kojeg je prošle godine postavio njegov tadašnji momčadski kolega, a danas konkurent u SEAT-u Robert Huff.

Britanac je ostvario treće vrijeme kvalifikacija i u nedjelju će u prvoj utrci startati iz drugog reda. Ispred njega, a iza Mullera, plasirao se Tom Chilton iz momčadi RML Chevrolet. Četvrto mjesto osvojio je još jedan Britanac, Alex MacDowall, a malo sporiji od njega bio je Danac Michel Nykjaer.

Tek na šestom i sedmom mjestu su bile Honde. Gabriele Tarquini je bio ispred Tiaga Monteira. U prvih deset još su upali Pepe Oriola i Norbert Michelisz, a James Nash će zahvaljujući desetom mjestu u drugoj utrci u Austriji krenuti s pole positiona.

WTCC, kvalifikacije, Salzburgring:
1. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) - 1:25,756 min
2. Tom Chilton (VB/Chevrolet) + 0,205 sek
3. Robert Huff (VB/SEAT) + 0,798 sek
4. Alex MacDowall (VB/Chevrolet) + 0,804 sek
5. Michel Nykjaer (DAN/Chevrolet) + 0,898 sek
6. Gabriele Tarquini (ITA/Honda) + 0,945 sek
7. Tiago Monteiro (POR/Honda) + 0,990 sek
8. Pepe Oriola (ŠPA/SEAT) + 1,131 sek
9. Norbert Michelisz (MAĐ/Honda) + 1,146 sek
10. James Nash (VB/Chevrolet) + 1,182 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!