Nogomet

Gudelj: "Imamo dva cilja - plasman na SP i prolazak u polufinale EP"

Branimir Korać • nedjelja, 28.04.2013.
Gudelj: "Imamo dva cilja - plasman na SP i prolazak u polufinale EP"
Foto: FaH

Hrvatska reprezentacija do 17 godina na završnom turniru u Slovačkoj pokušat će napraviti što bolji rezultat i pokazati da odlični nastupi u kvalifikacijama nisu slučajnost. Izbornik Ivan Gudelj jasno naglašava kako su glavni ciljevi plasman na Svjetsko prvenstvo i prolazak u polufinale Europskog prvenstva...

Nakon sjajnog nastupa u Elitnoj rundi kvalifikacija za Europsko prvenstvo, hrvatska reprezentacija do 17 godina s velikim nadanjima odlazi u Slovačku. Na završnom turniru naći će se sedam momčadi koje su prošle žrvanj kvalifikacija i domaćin Slovačka.

"U kvalifikacijskoj rundi nismo imali lagan posao jer smo igrali protiv Turske, Kazahstana i Izraela i sve smo ih svladali, ali pravi test je bio u Elitnoj rundi. Francuska i Španjolska su europski velikani, a i Belgija je sjajna, ali smo već nakon dva susreta pred našim navijačima osigurali prolazak. Mislim da smo tu pokazali svoju pravu kvalitetu i da ova momčad može puno", rekao je izbornik Ivan Gudelj za Uefinu stranicu.

Gudelj je jasno naglasio koji su glavni ciljevi i koja su očekivanja od nastupa na završnici Europskog prvenstva.

"Moram reći da je puno teže igrati u Elitnoj rundi gdje su protivnici najviše klase, a samo jedan prolazi skupinu. Sada smo postavili dva cilja. Prvi je ulazak među šest najboljih čime bi osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu, a drugi je prolazak u polufinale. Ukoliko u tome uspijemo - sve je moguće. Samo znam da imamo sjajnu momčad i izvrsne igrače koji mogu jako puno. Bit će sigurno jako motivirani, ovo je velika stvar za njih. Svi su oni već jako dobro poznati najvećim europskim klubovima."

Što se tiče protivnika u Slovačkoj, Gudelj ističe respekt prema svakome jer su i oni kao i Hrvatska morali svladati nogometne velesile.

"Igramo protiv vrhunskih momčadi koje su već pokazale svoju kvalitetu i teško je reći da je netko slabiji od ostalih. Italija je izbacila Nizozemsku, Rusija Englesku i Portugal, a Ukrajina je bila bolja od Njemačke. Svi oni zaslužuju biti ovdje i siguran sam da su pred nama tri sjajna meča."

"Ovo je sjajna generalija s mnogo vrhunskih talenata koji su se već izborili za mjesta i u seniorskim momčadima. Ovdje sam već 16 godina i smatram da je ova momčad vrhunske kvalitete. Mislim da možemo pokazati koliko smo dobri, nemamo problema s ozljedama i nadam se da će tako biti i tijekom turnira", dodao je Gudelj.

Podsjećamo, Hrvatska će prvi nastup na EP-u u Slovačkoj imati 5. svibnja protiv Italije u Nitri od 17:30 sati.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.04.2013. u 22:03
    Nakon dugo vremena imamo dobru ekipu,aaajjmooooo
    Obrisan korisnik
  • cimbo28.04.2013. u 22:00
    Predobra generacija, decki sretno i vratite se kuci s naslovom!
    cimbo