Rukomet

Varaždinci iznenadili "medvjede"

Marko Breljak • subota, 15.04.2000.

Varteks Tivar - Zagreb Osiguranje 29:28 (18:14)
Gledatelja: 400
Suci: Čengić i Juršić iz Pule

Varteks Tivar: Lacković 4, Opančar, Jagačić 4, Žnidarić 1, Belko 6, Rodik 1, Turković 1, Malner 4, Vujović, Brkinjač 8.

Zagreb Osiguranje: Đurašin, Baković 6, Uremović 1, Dobronić 2, Brož 5, Radić 4, Horvat 2, Rodinis 1, Glavinić 6, Badurina, Petruševski 1.

Obrane za Varteks Tivar: Vujović 24.
Obrane za Zagreb Osiguranje: Badurina 13.

U utakmici 2. kola lige za prvaka Varteks Tivar, na krilima odličnog vratara Vujovića, iznenadio je momčad Zagreb osiguranja i pobjedio sa 29:28. Varaždinci su sigurnije ušli u meč i već u trećoj minuti poveli sa čak 4:0. Prednost su održavali do odmora, na koji se otišlo sa rezultatom 18:14.

U drugi dio Zagrepčani ulaze nešto bolje te smanjuju na 23:21. Tada koncentracija medvjeda ponovo pada i tivarovci sa četiri uzastopna gola dolaze do najveće prednosti od šest golova. u zadnjih 10-ak minuta gosti konstantno smanjuju prednost, ali je u uzbudljivoj završnici pobjeda, rezultatom 29:28, ipak pripala mladim Varaždincima. I to potpuno zasluženo jer čini se da su nekako više željeli pobjedu.

Gosti su djelovali zbunjeno i nervozno što im je donijelo poraz. Trener Željko Zovko mora biti zabrinut jer momčad Medveščaka, usprkos velikog broja kvalitetnih igrača, nije ukomponirana na kvalitetan način.

Momčad Varteksa, iako rasterećeni ulaze u ovu ligu, pokazala je ipak da neće biti lak zalogaj niti za veće klubove. Fantastičnu večer Borisa Vujovića, koji je imao čak 24 obrane, sjajno su iskorištavali u napadu te zasluženo došli do vrijedne pobjede. Vrijedne, jer se mladi igrači najbolje razvijaju ako pobjeđuju u tijesnim završnicama. Bila bi prava sportska nepravda da zbog pomanjkanja financijskih sredstava, moraju rasprodati svoje najveće potencijale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!