Rukomet

Badel Zagreb opet bolji od Metkovića

Boris Bilas • subota, 15.04.2000.

Badel 1862 Zagreb : Metković Jambo 24:22 (12:9)

Badel 1862 Zagreb: Lavrov, Jelčić 1, Kulinčenko 3(1), Maglajlija 2, Vori, Bilić 3, Tomljanović 3, Džomba 5, Šprem, Valčić 2, Saračević 5(1), Kelentrić
Metković Jambo: D. Jerković, Goluža 1, Metličić 5, Medić 6 (4), Szigmund 6, Dominiković, Bjeliš, Kaleb 2, Markota 1, Jakić 1, Sršen, Čarapina

Obrane: Lavrov 12 (Badel 1862 Zagreb) D. Jerković 10 (Metković Jambo)
Isključenja: Zagreb 8 min., Metković 2 min.
Sedmerci: Zagreb 3(2), Metković 6(4)
Suci: Josić i Rudić

U 2. kolu rukometne Lige za prvaka Badel 1862 Zagreb pobijedio je Metković Jambo sa 24-22 (12-9) i time dokazao da je trenutno najbolja momčad u državi.

Četvrta utakmica ova dva kluba u nešto manje od mjesec dana imala je buran uvod jer su nakon četvrtfinalne utakmice kupa Metkovci najavljivali da neće odigrati utakmicu ako će je suditi Josić i Rudić. Sudački par je ostao isti, a suprotno najavama Metkovci su odigrali susret.

Utakmica je bila vrlo korektna na parketu dok se na tribinama u 36. minuti nekolicna BBB-a pokušala fizički obračunati sa dvojicom navijača Metkovića ipak brzom intervencijom redara i Zorana Gopca situacija je brzo smirena.

Badel je protiv Metkovića praktički osigurao devetu titulu prvaka (Snimio: Dražen Patarčić)

Na parketu se odvijala vrlo izjednačena utakmica koja je odlučena serijom Badela pri kraju prvog poluvremena. Na početku utakmice Metkovci su poveli 1-0 i to je bilo njihovo jedino vodstvo u cijeloj utakmici.

Od četvrte pa sve do 26. minute Zagreb niti jednom nije uspio stvoriti ozbiljniju prednost- samo je u sedmoj minuti vodio sa dva gola prednosti - a onda je serijom od 4-0 od 8-8 stigao do 12-8 u 28. minuti. Ta serija se kasnije pokazala kao odlučujuća jer su Badelaši u drugom poluvremenu rutinski sačuvali prednost. Na odmor se otišlo s prednošću Zagreba 12-9.

Drugi dio bio je potpuno izjednačen, ali Metkovci ni u jednom trenutku nisu uspjeli zaprijetiti Badelu. Najbliže izjednačenju došli su u 54. minuti kada je bilo 22-20 za Zagreb, a kontru nije uspio iskoristiti Dominiković koji je promašio vrata sjajnog Lavrova. Treba istaknuti da je jedan od razloga što Metkovci nisu uspjeki ozbiljnije zaprijtiti Zagrebu ponovno bio Andrej Lavrov koji je sakupio 12 obrana. Nakon promašene kontre Metkovci više nisu smogli snage da bi došli u još jednu priliku za izjednačenje.

Zagreb je ovom pobjedom pobjegao Metkoviću na 6 bodova te je praktički osigurao naslov. Badelaši sada sve konce drže u svojim rukama te si nebi smjeli dozvoliti neki kiks protiv tzv. malih momčadi. Metkovcima nakon što su ispali iz kupa i današnjeg poraza ostaje još jedna šansa da osvoje neki naslov naime sljedećeg vikenda igraju prvu utakmicu finala Kupa EHF protiv Flensburga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!