Ostali sportovi

Goluža: "Željeli smo se iskupiti za poraz od Francuza, digli smo glave i uzeli broncu"

Zvonka Keliš • nedjelja, 12.08.2012.
Goluža: "Željeli smo se iskupiti za poraz od Francuza, digli smo glave i uzeli broncu"
Foto: FaH

Hrvatska muška rukometna reprezentacija posljednjeg dana Olimpijskih igara uvjerljivim je slavljem nad Mađarskom osvojila brončanu olimpijsku medalju. Izbornik Goluža i igrači digli su se nakon poraza od Francuza te su bili zadovoljni konačnim uspjehom.

Nakon polufinalnog poraza od Francuza, hrvatski su se rukometaši posljednjeg dana Igara u Londonu uzdignuli te su u borbi za treće mjesto osigurali slavlje 33:26 nad Mađarskom, a samim time i bronačno odličje.

Zadovoljan je osvojenom brončanom medaljom bio izbornik reprezentacije Slavko Goluža: "Svaka medalja osvojena na Olimpijskim igrama je vrlo dobra medalja, no svejedno je velika šteta zbog utakmice protiv Francuza. Danas smo se za tu utakmicu htjeli iskupiti, smogli smo snage, iako nije bila lagana utakmica posebice u prvih deset minuta dobro smo trčali i pobijedili",izjavio je Goluža za HRT.

Nije mogao hrvatski izbornik da se još jednom ne osvrne na polufinalni susret s Francuzima: "Moram još jednom reći kako su se Francuzi neki dan vrlo brzo vraćali u obrani i zato nismo mogli bolje protiv njih."

"Dva smo mjeseca radili zajedno, stoga svaka čast momcima, mene nije bilo lako trpjeti, međutim stvarno sam sretan kako zbog njih tako i zbog sebe i svih navijača što smo osvojili brončanu medaju. Ovo je rekord po broju osvojenih medalja na OI", dodao je Goluža.

Teško je bilo dići se nakon polufinalnog poraza, no hrvatski su rukometaši u tome uspjeli: "Znao sam da su moji momci veliki emotivci i da se u važnim utakmicama previše troše i izgaraju, no na sastanku sinoć vidio sam na njima i osjetio da se skupa sa mnom žele iskupiti za poraz od Francuza. Stoga svakome do njih skidam kapu", zaključio je Goluža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.08.2012. u 02:57
    jel se moze uvest pravilo zamjene trenera bar na jednu utakmicu na turniru?  i onda mi fino gazimo sve s goluzom, a kad nam dodju francuzi zamjenimo ga s recimo irfanom smajlagicem, razbucamo i tu francusku, koju sam ja jedino na europskom u srbiji vidio losiju, i laganini pokupimo zlato... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2012. u 22:25
    Ljudi ne moge se otet dojmu da ova Francuska danas nije ni sjena onoj Francuskoj od prije par godina kad smo gubili finala od nje, dok Hrvatska ima dobar spoj mladjih i iskusnijih igraca koji bi uvjeren sam sa nekim kvalitetnijim izbornikom osvojili zlato. Nemam nista protiv Goluze ali jednostavno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2012. u 16:12
    Da baš,budala osvoji samo broncu na OI pa ni ne treba se vraćat u Hrvatsku.A o igri da ne pričam stvarno katastrofalna,sve nešto na knap smo dobivali i još ispadne od onako jadne momčad kao što je Francuska,sramota...
    Obrisan korisnik
  • MajklĐordan12.08.2012. u 15:52
    slavko, imas potencijala al si jos zelen za repku. pokazi se u zagrebu pa tek onda natrag po zlata,,,,,,
    MajklĐordan
  • Obrisan korisnik12.08.2012. u 14:50
    bravo deckima kaj su se skupili i uzeli broncu...
    Obrisan korisnik