Ostali sportovi

Hrvatske juniorske stolnotenisačice brončane na Europskom prvenstvu

Ivan Dominik • srijeda, 18.07.2012.
Hrvatske juniorske stolnotenisačice brončane na Europskom prvenstvu

Europsko juniorsko prvenstvo za stolnotenisače i stolnotenisačice bilo je plodno i uspješno za ženski dio hrvatske reprezentacije, dok su muškarci ostali bez odličja. Juniorke su se okitile medaljom brončanog sjaja i najavile odličnu generaciju stolnotenisačica koja bi se trebala potvrditi i u skoroj budućnosti...

Juniorske reprezentativke Hrvatske u stolnom tenisu, Mateja Jeger, Lea Rakovac i Ivana Tubikanec, osvojile su brončanu medalju na Europskom prvenstvu za juniore koje se igralo u Austriji.

Do bronce su Hrvatice stigle pobijedivši u četvrtfinalu Nizozemke 3:1, a najzaslužnija za hrvatsko slavlje bila je Mateja Jeger. Ona je u prvom meču dana slavila s 3:1 protiv Alice Barendregt, a u posljednjem je četvrtfinalnom dvoboju bila bolja od najbolje nizozemske igračice, Britt Erland, koju je svladala s 3:2 preokrenuvši zaostatak od 2:0 u setovima u svoju korist.

Protiv Nizozemske je još slavlje upisala i Lea Rakovac koja je pobijedila baš Erland s 3:1 u drugom četvrtfinalnom susretu, dok je jedini poraz doživjela Ivana Tubikanec od koje je s 3:1 bolja bila Kim Vermaas.

Međutim, u polufinalu je za hrvatske juniorke prejaka bila reprezentacija Rumunjske koja je slavila s 3:0 protiv Hrvatica. Mateja Jeger bila je preslab protivnik za Irinu Ciobanu koja je s(p)retno slavila s 3:2. Potom su i Lea Rakovac te Ivana Tubikanec upisale poraze, od Rakovac je bolja bila Bernadette Scocz s 3:1, a Tubikanec je nadigrana od strane Bernadete Balint s 3:0.

U borbi za treće mjesto Hrvatska je poražena od Njemačke 3:1, ali joj zasluženu broncu više nitko nije mogao oduzeti.

Hrvatski juniori su u svojoj konkurenciji zauzeli sedmo mjesto te se Hrvatsku vraćaju bez medalje. U četvrtfinalu su mladi stolnotenisači izgubili od Francuza 3:0, Luka Fučec je s 3:0 poražen od Simona Gauzyja, nakon njega Filip Zeljko nije mogao ništa protiv Tristana Flore koji je slavio s 3:1. U posljednjem meču četvrtfinala Enzo Angles nadjačao je Franju Josipa Marelju s 3:0 i priča je bila zaključena te su Hrvati uspjeli na kraju dohvatiti sedmo mjesto u Europi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!