Nogomet

Ivica Križanac napustio Zenit

Borna Rupnik • utorak, 21.12.2010.
Ivica Križanac napustio Zenit
Foto: Duje Bonačić

Bivši hrvatski reprezentativac Ivica Križanac završava svoju pustolovinu sa Zenitom, premda se još mora dogovoriti o konačnom razlazu s klubom...

Ivica Križanac je po svemu sudeći odigrao svoju posljednju utakmicu za ruski Zenit iz St. Peterburga. S 31 godinom na leđima poručio je da će ili objesiti kopačke o klin, ili još možda zaigrati za splitski Hajduk.

"Spalletti je veliki gospodin. U klubu malo grintaju, no ne vjerujem da će me kazniti. Mislim da neće biti problema, na mom mjestu imaju četiri-pet igrača".

Vezane vijesti

"Ovo je moj oproštaj s igranjem u inozemstvu, no uvijek sam bio navijač Hajduka. Mene nije teško naći i tko me bude trebao naći će me. Želju imam, ali mora se puno toga poklopiti. Srce je jedno, ali treba misliti i glavom. Klub mora definirati trener, vlasnik, kadar... Trebale bi se i poklopiti ambicije. Ne volim biti drugi", prenosi Slobodna Dalmacija njegove riječi.

Treneru Lucianu Spallettiju svoju je odluku priopćio uoči dvoboja s AEK-om u posljednjem kolu Europske lige: "Sve se skupilo. Predugo sam u inozemstvu, odvojen od obitelji, a djeca su već velika. Takav sam čovjek da kada mi nešto uđe u glavu onda je to tako".

"Godinu dana je odluka ležala u meni, ali sam sada u par sati odlučio. Gledao sam u Rusiji snijeg kako pada, i pada, i pada... i rekao sebi - Ivo šta ti to treba? Rekao sam treneru Spalettiju da ne idem u Atenu na utakmicu s AEK-om, da moram doma", kaže.

Naravno, tim se potezom odrekao i nemalog dijela plaće, no ističe da stavlja obitelj na prvo mjesto, da želi više vremena provoditi s njima. Križanac se zbog zdravstvenih problema s leđima ranije bio oprostio od hrvatske reprezentacije, ali bi bio spreman, pretpostavlja se, za još poneke klupske izazove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani02.01.2011. u 00:30
    Ako Križanac dođe onda je jasno da on mora biti kapetan, apsolutni gazda na terenu i trenerova desna ruka. Ako to ne bude onda mu je bolje da i ne dolazi. Normalno je da bi Križanac bio pojačanje, to je igrač koji zna i želi pobjeđivati i ima radne navike.
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik23.12.2010. u 06:01
    A tko će dat za Buljata 2 miliona € za relativno retardiranog igraača.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.12.2010. u 06:00
    Da dođe u Hajduk bio bi najbolji stoper ove naše jadne lige ni Dinamo boljeg nema. A što se plaće tiče non stop govori nešta o Hajduku pa ako ga toliko voli neka igra za 150.000 € godišnje potpiše godinu ipo. Igračima poviše 31 samo glup klub u našim okvirima daje plaću veću od 150.000 € jer jedna... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.12.2010. u 22:07
    Imao sam ga priliku gledati u nekoliko utakmica koje je odigrao za reprezentaciju i mišljenja sam da bi bio jedno veliko, enormno pojačanje za HNK Hajduk koji ovako i onako ima previše problema u obrani. Nebi sad htio ulaziti u to koga bi Hajduk treb prodati jer (očito) ne valja, ali trebalo bi se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.12.2010. u 21:17
    dođi u dinamo
    Obrisan korisnik