Ostali sportovi

Ines Ikić 5. u troskoku

Sportnet • ponedjeljak, 23.08.2010.
Ines Ikić 5. u troskoku

Članica ASK Zadar, sedamnaestogodišnja atletičarka Ines Ikić, ostvarila je odličan plasman u finalu troskoka. Skokom u drugoj seriji od 12.54 osvojila je 5. mjesto.

Na OIM troskokašice imaju samo četiri pokušaja, umjesto uobičajenih 6. Ines je u prvom pokušaju imala odličan skok, na granici najboljeg osobnog rezultata 12.70, a što bi bilo dovoljno za broncu, no nažalost je prestupila. U drugoj seriji je skočila najbolji skok koji joj je u konačnici i osigurao 5. mjesto (12.54), dok je u sljedećoj seriji loše skočila pa je namjerno napravila prestup. U zadnjem pokušaju Ines je doskočila do 12.12.

Poslije natjecanja nije mogla sakriti tugu i žal što prvi skok nije bio ispravan. Riječi su teško izlazile: "Bila sam blizu medalje. Žao mi je što se ovdje skaču samo četiri skoka, možda bi u još dva pokušaja uspjela napraviti bolji rezultat. Onaj prvi je bio dalek, šteta za prestup."

Trener Predrag Saratlija komentirao je nastup Zadranke: "U zaletu je bilo previše nemira. Ipak se radilo o tremi zbog nastupa u finalu Olimpijskih igara mladih. Veliko je to natjecanje koje puno znači u karijerama ovih mladih sportaša. Plasmanom sam jako zadovoljan, dok je rezultatski možda moglo biti bolje. Imala je onaj prvi skok na razini najboljeg osobnog rezultata, ali je bio prestup. No, odličan je ovo završetak sezone koja je bila jako dobra." Kao što je Ines i najavila, favoritkinje nisu razočarale. Šveđanka Khadijatou Sagnia najboljim osobnim skokom od 13.56 osvojila je zlatnu medalju, a srebro je pripalo Francuskinji Sokhna Galle (13.04). Broncu je uzela Ukrajinka Rochelle Aleksandrova skokom od 12.64.

Valentina Pereglin 12. u kvalifikacijama

U konkurenciji 20 sportašica, u disciplini 10m zračni pištolj, Valentina Pereglin zauzela je 12. mjesto sa 369 krugova. Za finale je bio potreban plasman među osam, no Valentina je pucala tvrdo i imala je mali broj pogođenih centara, a puno devetki.

Njezin trener i otac Branko Pereglin kaže: "Rezultat nije loš i nisam nezadovoljan. Da je možda mekano pucala, vjerujem da bi uhvatila finale." Tijekom natjecanja došlo je do kraćeg 10-minutnog prekida jer se predstavnica Bjelorusije Kseniya Faminykh prilikom gađanja onesvijestila: "Imam puno natjecanja iza sebe, ali ovako nešto još nisam doživio. Bjeloruskinja je nastupala i odjednom se srušila. Doktori su odmah pritrčali, no na sreću sve se dobro završilo. Izgleda da je zbog velikog stresa i opterećenja nakratko izgubila svijest. Pomalo šokantan prizor, koji je poremetio ritam i utjecao na sve nazočne, i sportaše i suce i trenere", rekao je Branko Pereglin.

U popodnevnom dijelu programa, očekuje se nastup košarkaša u finalu sa Srbijom (početak u 16:30 po lokalnom vremenu) i nastup Ivana Horvata u finalu skoka motkom (u 19:05 po lokalnom vremenu). Jedna je medalja osigurana, a druga se očekuje jer Horvat ima uvjerljivo najbolji rezultat (5.26).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!