Ostali sportovi

Amrani je novi Red Bull Manny Maniac

Sportnet • ponedjeljak, 23.08.2010.
Amrani je novi Red Bull Manny Maniac

Svjetski finale Red Bull Manny Mania dokazao je da je skateboarding univerzalni jezik kojim su se vrlo dobro sporazumijevali natjecatelji iz različitih zemalja, a nakon najnapetijeg finala u povijesti ovoga natjecanja, pokazalo se da ga najtečnije govori Belgijanac Youness Amrani.

Belgijanac je u finalnom okršaju jedan-na-jedan pobijedio Španjolca Danija Delgada i odnio nadasve zasluženu pobjedu. Nakon što su u grupama od po četiri natjecatelja najbolji amaterski skejteri iz 32 zemlje pokazali što umiju, odabrano je 8 najboljih koji su ušli u polufinale, a potom i četvorica koja su odmjerila snage u finalu – Amerikanac Bert Wootton, Australac Dean Palmer, Belgijanac Youness Amrani i Španjolac Dani Delgado.

Kreativne izvedbe skejterskih trikova kojima su natjecatelji izazivali svoje protivnike u njujorškom je Coleman Parku pratilo 1.500 gledatelja. Stilovi su bili vrlo različiti i svaki je natjecatelj bio poseban, a Amrani je, prema mišljenju sudaca, izveo najbolji trik dana. Skromni je Belgijanac je bio vrlo uzbuđen: "Bilo je ludo. Pritisak nije bio prevelik. Svi smo imali dovoljno vremena i mogli smo biti opušteni. Za mene su se uvjeti pokazali vrlo dobrima. Mislim da sam imao sreće."

Naš se Denis Pušić u kvalifikacijskoj skupini borio protiv natjecatelja iz Švedske, Norveške i Austrije. U polufinale se plasirao Austrijanac, a Deno je nakon kvalifikacijskoga kruga imao 72,50 bodova i bio na 21. mjestu u konkurenciji 32 natjecatelja. Konkurencija je bila žestoka a uzbuđenje veliko i Deno se nažalost nije domogao polufinala. No hrabro se borio i u svakom slučaju zaslužuje čestitke.

Nagrada koju pobjednik dobiva san je svakog amaterskog skejtera. Amraniju su pokriveni svi troškovi vikend-boravka u središtu skejterskog svijeta, kalifornijskom Venice Beachu, a vikend će provesti u društvu superzvijezde manualnog skateboardinga Joeya Brezinskog koji će ga zasigurno naučiti ponekim novim trikovima. No prije odlaska u sunčanu Kaliforniju, Belgijanac će danas u New Yorku nastupiti na finalnom natjecanju Red Bull Manny Mania Pro, gdje će se okušati uz bok s najboljim manualnim skaterima današnjice.

Tu će biti pobjednici ranijih Red Bull Manny Mania finala Ronnie Creager (2007), Joey Brezinski (2008) i Eli Reed (2009) i druge skejterske zvijezde kao što su Brandon Biebel, Kenny Anderson i Stevie Williams. Profesionalci su već bacili oko na novoga protivnika, a Joey Brezinski je komentirao: "Iskreno, pomalo se bojim momka koji je danas pobijedio."

Iako na kraju nije pobijedio, Španjolac Dani Delgado bio je vrlo zadovoljan ishodom: "Za mene je ovo bilo najbolje natjecanje ikad. Bilo je zaista uzbudljivo. Vidio sam više trikova no ikada do sada." Charlie Wilkins, jedan od sudaca na natjecanju, izjavio je: "Bio sam izvan sebe, jer nikada nisam vidio pola trikova koje su ovi momci izveli. Belgijski je klinac doslovno pomeo konkurenciju. To je bilo u stilu – dođi u SAD i stvori ime."

REZULTATI:
1. Belgija - Youness Amrani
2. Španjolska - Dani Delgado
3. Australija - Dean Palmer
4. SAD – Bert Wootton
5. Meksiko- Polo May
6. Argentina - Pablo Sanchez
7. Peru - Luis Guillermo Vascones
8. Austrija - Philipp Josephu
9. Danska – Tobias Lynge Moving
10. Izrael - Ran Fernandez ...
21. Hrvatska – Denis Pušić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!