Nogomet

Međimurci i Vinkovčani otvaraju 1. HNL

Ivana Strahija • subota, 21.08.2010.
Međimurci i Vinkovčani otvaraju 1. HNL
Foto: Ivana Strahija

U subotu starta 1. HNL juniora i kadeta, interesantno natjecanje koje mladim igračima, neovisno o uspjehu seniorskih ekipa klubova, daje priliku da igraju s jakim protivnicima po redovitom rasporedu.

Ove subote svoje će utakmice u Čakovcu odigrati kadeti i juniori Međimurja i Cibalije, s početkom u 16 odnosno 18 sati. Dogovor da se posljednje jesensko kolo odigra unaprijed, prije 'službenog' početka 1. HNL, pao je zbog bojazni da bi snijeg i ružno vrijeme mogli onemogućiti igru.

Međimurci, čija je seniorska ekipa ispala u 2. HNL prošle sezone, iznimno su zadovoljni svojim napredovanjem u najviši rang natjecanja, a za rad kadeta i juniora brine se Škola nogometa Međimurje-Čakovec, koja doduše još nema potpisane ugovore s klubovima čije ime nosi. Tu velika zamjerka ide na račun klubova, Međimurja i Čakovca, koji su iznimno neozbiljni po pitanju natjecanja svog mladog kadra, tim više što je uplaćena ne baš jeftina kotizacija za 1. HNL. O tome ipak nekom drugom prilikom.

Trener juniora Marko Obadić i trener kadeta Dragutin Naranđa, ujedno i šef struke Škole, u 1. HNL kreću s velikim očekivanjima za svoje mlade momke. Ne misle prvenstveno na plasman, cilj je opstanak u ligi, nego je primarna konsolidacija momčadi s kojima se konačno počelo profesionalno raditi, kao i dodatna selekcija igrača, od kojih se ta dva nogometna stručnjaka nadaju napraviti prvoligaške nogometaše.

Obadić je prvenstveno zadovoljan zalaganjem svojih igrača, koji su brzo prihvatili prvoligaški ritam, a drago mu je što su nakon mjesec dana priprema neki od njih zapeli za oko i treneru seniora Vjeranu Simuniću, koji će ih, najavio je, svakako uključivati u svoje utakmice.

Malo više problema ima Naranđa, koji je morao sklopiti ekipu, jer je ona prošle sezone bila dijelom zapostavljena. No, okupio je dovoljan broj igrača, a kakvima će se oni pokazati u prvoligaškoj konkurenciji, ostaje vidjeti nakon prvog dvoboja s vršnjacima iz Vinkovaca.

Ono što međutim najviše veseli ljubitelje nogometa u Međimurju jest smjer kojim je krenula Škola, a to dokazuje i plasman četiri selekcije (po dvije juniora i dvije kadeta) u viši rang natjecanja. To znači da će kroz koju godinu međimurski kraj konačno početi proizvoditi prvoligaške igrače, a možda će ih onda više biti i u sastavu najboljeplasiranog međimurskog kluba.

Nova Uprava donijela je nedavno i novi zamah i optimizam, koji međutim neće biti dovoljan za uspjeh. Za to treba prvenstveno podrška iz dva kluba s čakovečkog stadiona, te poštivanje dogovora od strane Županije i Grada. Ukoliko problema bude, bez problema će se uprijeti prstom u krivce, koji su u nebrojeno navrata za medije izjavljivali da su upravo djeca i sport mladih od najvećeg prioriteta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley22.08.2010. u 16:33
    kadeti: Međimurje - Cibalia 0-3 juniori: Međimurje - Cibalia 1-4
    Weasley