Nogomet

Torcida budila Rumunje, potpisao Albanac

Bernard Jurišić • četvrtak, 19.08.2010.
Torcida budila Rumunje, potpisao Albanac
Foto: Duje Bonačić

Osvanuo je dan velike nogometne fešte koju Split očekuje od trenutka kad su Uefine kuglice spojile Hajduk i Unireu u rundi doigravanja za Europsku ligu. Stadion će biti pun do vrha, a Unirea će biti bez svojih navijača u Splitu...

Dan velikog spektakla je tu, a Split od ranog jutra diše samo za večerašnji okršaj protiv rumunjske Uniree. Ili je bolje reći - od sinoć, jer navijači Hajduka glasnom su karavanom automobila "prođirali" gradom i najavili večerašnji spektakl.

Potpisao Albanac

Albanski reprezentativac Ervin Bulku potpisao je jednogodišnji ugovor s Hajdukom. 29-godišnji Bulku igra na mjestu zadnjeg veznog, a u Split ga je doveo bivši nogometaš "bilih" Eduard Abazi. U karijeri je igrao za Tiranu i ukrajinski Kryvbas Kryvyi Rih, a za albansku najbolju selekciju nastupio je 21 put.

Albanac će pojačati konkurenciju na mjestu zadnjeg veznog, što znači da je Hajduk praktično odustao od angažiranja bivšeg hrvatskog reprezentativca Jurice Vranješa.

"Slučajno" su Torcidaši malo bučili i ispred hotela u kojemu su odsjeli igrači i stručni stožer Uniree, no policija je ipak uspjela osigurati Rumunjima koliko-toliko miran san nakon jednog sata iza ponoći.

Jutros su Hajdukovi navijači nastavili pripreme za večerašnji spektakl, a unutrašnjost poljudske školjke izgledala je kao mravinjak. Nekoliko desetaka članova KNH Torcida pripremalo je sjevernu tribinu za novu veličanstvenu koreografiju koja će se upriličiti uoči početka susreta.

Uz koreografiju u kojoj će sudjelovati svi navijači na sjevernoj tribini, pripremljeno je i nekoliko velikih transparenata kojima će Torcida okružili sve tribine. Ispod sjevera će opet dominirati natpis "Kodeks".

Organizaciju utakmice umnogome je olakšala informacija kako Unireu u Split neće pratiti organizirani navijači. Stoga je danas u prodaju pušten dodatni kontigent ulaznica koje će usrećiti još petstotinjak navijača Hajduka. Stadion će tako ponuditi zaista spektakularnu sliku koju će stvoriti možda i više od 35.000 gledatelja.

Kolika je važnost večerašnje utakmice pokazuje i podatak da je dio Ulice Hrvatske mornarice koji vodi prema Gradskom stadionu u Poljudu, a koji je mjesec dana bio zatvoren za promet zbog preuređenja, zgotovljen desetak dana prije roka i svečano pušten u promet danas točno u podne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.08.2010. u 16:55
    Unirei nitko nije otisao,jako su tvrda momcad Zenit ih je izbacio 1:0 u dvije utakmice,po meni bi to bio idealan rezultat jer Rumunji nisu bas preefikasni!Sretno bili!
    Obrisan korisnik
  • db19.08.2010. u 16:42
    kako mrzim kad moram cijeli dan nešto čekat...a vrijeme sporo prolazi....
    db
  • Obrisan korisnik19.08.2010. u 16:40
    2-0 bi bio odličan rezultat za Hajduk, jer nema šanse da izgubi od Uniree 2 razlike u gostima, a mislim da bi za Dinamo bio dobar rezultat i kad bi izgubio 1 razlike jer mislim da ce razbit Mađare na Maksimiru........ajmo navijat za oba naša kluba jer bi bilo savršeno da oba prođu dalje....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.08.2010. u 16:39
    Ne svatko svoj klub, nego svi zajedno naše klubove!  I jedan i drugi na dresu imaju grb sa šahovnicom... dakle, predstavljaju HRVATSKU, a onda i svoj grad!  Naprid plavi Dinamo, naprijed bili Hajduk!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.08.2010. u 16:25
    albanac... a koga će drugog potpisat klub čiji je predsjednik pekar...
    Obrisan korisnik