Ostali sportovi

Sandra: "Mrtvi se na kraju broje"

Maja Giljanović • srijeda, 28.07.2010.
Sandra: "Mrtvi se na kraju broje"
Foto: EPA

(Iz Barcelone za Sportnet.hr Maja Giljanović) Europska prvakinja Sandra Perković u 20. je godini pokorila Europu i Hrvatskoj donijela prvu atletsku zlatnu medalju od samostalnosti. Zagrepčanka je svjesna da ima medalju u džepu u posljednjoj seriji odlučila baciti na sve ili ništa i pogodila, disk pulenice trenera Ivana Ivančića u šestoj je seriji odletio na 64,67 metara i za više od jednog metra s prvog mjesta skinuo vječnu gubitnicu Nicoletu Grasu.

Europska juniorska prvakinja u Novom Sadu prošle godine okruglo 367 dana poslije je osvojila i naslov europske seniorske prvakinje, 20-godišnja Zagrepčanka je zaboravila kvalifikacije čim su sretno završile, dramu koju je proživljavala čekajući nakon samo 57,70 m u prvoj kvalifikacijskoj skupini ostavila je iza sebe i više se nije osvrtala čim je kao na koncu 10. izborila finale: "Normalno sam spavala, normalno jutros trenirala, a odspavala sam i prije natjecanja", izjavila je Sandra nakon trijumfa u prvom susretu s hrvatskim novinarima u Barceloni.

Ovog puta nas nije eskivirala, jučer je pod dojmom najslabijeg hica sezone elegantno preskočila ogradu i izbjegla susret s novinarima: "Zaista nisam bježala nego vas nisam vidjela", neuvjerljivo se pravdala, a danas se našalila na vlastiti račun i čim nas je vidjela krenula prema ogradi glumeći bijeg: "Fantastično! Nakon onakvih kvalifikacija pritiska nije bilo, a kad sam otvorila hicem na 62,98 m znala sam da mora dobro i završiti", nastavila je.

Vezane vijesti

"U inat nevjernim Tomama nisam nijednom prestupila, pet od šest rezultata je iznad 60 metara, a pobjednički je došao u šestoj seriji. Računala sam 'Imam medalju, idem na sve ili ništa'. Bojala sam se samo da ne bude iza Grasu za nekoliko centimetara, često mi se to događalo u juniorskim danima, ali odletjelo je sve do 64,67 m. Mrtvi se na kraju broje, prošle godine u kvalifikacijama sam bila dobra, u finalu je bilo lošije, Müller je sada u kvalifikacijama bila najbolja, a evo je tek na sedmom mjestu.

Grasu je vodila od prve serije (63,48 m), ali vječna se gubitnica ni u 38. godini nije dokopala zlata: "Lijepo mi je čestitala, ali sigurno joj nije dobro sjelo sto sam 18 godina mlađa od nje". Sandra Rumunjki komotno može biti i kćer, ali Grasu je progutala knedlu i srdačno čestitala europskoj prvakinji mada nakon tri brončane i jedne srebrne medalje na svjetskim i dvije brončane na europskim prvenstvima ni ovog puta nije najsjajnija.

I za kraj: "Medalju posvećujem mami Vesni, mama je uvijek tu, kad je sve odlično i kad je manje dobro, mama je uvijek na mojoj strani", zaključila je nova prvakinja Europe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis29.07.2010. u 07:57
    ipak je neprimjereno nazivati netkoga vječnom gubitnicom tko je osvojio slijedeće medalje: tri brončane i jednu srebrnu medalju na svjetskim i dvije brončane i sada jednu srebrnu medalju na europskim prvenstvima. hrvatska ukupno ima od osamostaljenja tek tri medalje na ep-ima, dakle ...
    cameosis
  • boristurk28.07.2010. u 22:28
    Ocaravajuca energija I prava ljepotica takodjer
    boristurk
  • Obrisan korisnik28.07.2010. u 21:25
    Bravo Sandra!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.07.2010. u 21:20
    Maloprije sam gledao intervju s njom, definitivno je prava, nema glume, nema preseravanja, prava sportašica, prava osoba, prava pobjednica :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.07.2010. u 21:01
    Svaka cast Sandra........veliki rezultat za tebe i Nasu Hrvatsku......Prvo zlato u povjesti EP-a a nadamo se da sljedi jos jedno u visu......HVALA SANDRA,,,,,
    Obrisan korisnik