Košarka

Gasol: "Kao u drugoj dimenziji"

Borna Rupnik • subota, 19.06.2010.
Gasol: "Kao u drugoj dimenziji"
Foto: EPA

Kobe Bryant i Pau Gasol bili su, razumljivo, presretni trijumfom Los Angeles Lakersa u odlučujućem finalnom susretu, u kojem su se okitili novim naslovom prvaka...

Iako je Kobe Bryant proglašen najkorisnijim igračem ovogodišnjeg finala NBA lige, mnogi će se složiti - uključujući i samog Bryanta - da je bez Paua Gasola mnogo toga moglo izgledati drukčije.

"Napravili smo nevjerojatnu stvar. Kao da živim u drugoj dimenziji", prokomentirao je centar Lakersa poslije pobjede nad Boston Celticsima u sedmoj utakmici.

"Da sam mogao protrljati čarobnu svjetiljku i zatražiti od duha jednu želju, barem u kontekstu svoje košarkaške karijere, zaželio bih upravo ovakav rasplet", dodao je Španjolac.

A osim što se bio pohvalio kako sada ima jedan prsten više od Shaquillea O'Neala, Kobe Bryant je podsjetio da je cijelu sezonu proveo igrajući s bolovima u prstu te koljenu: "To me izluđivalo, a još su mi govorili da sam star. Zato je ovaj naslov još slađi".

"Ne znam kako bih se postavio u odnosu na Michaela Jordana jer sam od njega naučio 90% svega što znam", dodao je.

A osvrnuo se i na mogući ostanak, odnosno odlazak trenera Phila Jacksona, koji će odluku donijeti u sljedećih tjedan dana. "Phil Jackson zna koliko ga ja želim na klupi. Otvoreno sam mu to rekao i želim da zajedno ponovimo ovaj uspjeh", kaže Kobe Bryant.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!