Vodeni sportovi

Rudić pozvao i Burića

Maja Giljanović • srijeda, 09.06.2010.
Rudić pozvao i Burića
Foto: Sandro Donda

Hrvatska vaterpolsku reprezentaciju čeka dugo, toplo i radno ljeto, a izbornik Ratko Rudić je na pripreme za završni turnir Svjetske lige, Svjetski FINA kup i Europsko prvenstvo pozvao 21 igrača među kojima je i kratko vrijeme "odmetnuti sin" Damir Burić.

Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju nakon što 3. srpnja odigra zbog vulkanske erupcije na Islandu zaostalu i rezultatski nebitnu utakmicu šestog kola Skupine B Svjetske lige protiv Grčke čeka bukirano ljeto.

Prvi ispit je u Nišu od 13. do 18. srpnja na završnom turniru Svjetske lige u skupini sa Srbijom, Australijom i još uvijek nepoznatim predstavnikom Afrike, test broj 2 je od 27. srpnja do 1. kolovoza na Svjetskom FINA kupu u Oradei u skupini ponovno sa Srbijom, SAD-om i Kinom, a vrhunac je u Zagrebu od 29. kolovoza do 11. rujna na Europskom prvenstvu u skupini s Crnom Gorom, Španjolskom, Italijom, Rumunjskom i Turskom.

Rudić je start devetodnevnih priprema zakazao za 27. lipnja, reprezentacija će trenirati u Dubrovniku, a pozvan je 21 igrač. Najveći broj reprezentativaca daje Jug, poziv su od jugaša zaslužili redom golman Mirko Nižić, bekovi Andro Bušlje i Paulo Obradović, vanjski Sandro Sukno, Miho Bošković, Pavo Marković i Maro Joković i centar Nikša Dobud.

Šest je igrača Mladosti: golmani Josip Pavić i Ivo Brzica, bek Ivan Buljubašić, vanjski Frano Karač i centri Petar Muslim i Luka Lončar, dvojicu reprezentativaca, beka Ivana Banovca i vanjskog Ivana Perića, daje splitski Jadran, a dvojac dolazi i iz Rijeke, vanjski Samir Barać i centar Ivan Krapić.

Pečalbari su vanjski Jadrana iz Herceg Novog Ivan Bebić, centar Brescije Fran Paškvalin i bek Pro Recca Damir Burić. Burić je prvi put nakon Svjetskog prvenstva u Rimu ponovno u krugu reprezentacije nakon što je u listopadu prošle godine zbog obveza prema Pro Reccu, za koji nastupa kao talijanski državljanin, otkazao izborniku Rudiću, ali se u ožujku predomislio i nakon sređivanja papirologije ponovno je član brončane reprezentacije svijeta i s Bušljom dio jednog od najboljih bekovskih parova svijeta.

Prvi centar reprezentacije Igor Hinić (Mladost) propušta prvi dio priprema i Rudiću se stavlja na raspolaganje za pripreme za Svjetski kup u Rumunjskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Jack10.06.2010. u 11:57
    Neosvajanje jedne od medalja bi bil najveći debakl u povijesti hrvatskog sporta
    Captain Jack
  • cimbo10.06.2010. u 10:03
    idemo do kraja!
    cimbo
  • Obrisan korisnik10.06.2010. u 00:15
    naravno da idemo...
    Obrisan korisnik
  • domba5709.06.2010. u 22:47
    idemooo po zlato :)
    domba57