Tenis

Utjeha za Mrdežu u paru

Maja Giljanović • srijeda, 09.06.2010.
Utjeha za Mrdežu u paru

Tereza Mrdeža je u 2010. igrala na šest Challengera i nije ostvarila nijednu pobjedu u glavnom turniru. Tinejdžerica iz Pule na osminu finala čeka od prosinca prošle godina, a ovog je tjedna na 25-ici u Budimpešti izgubila od Florencije Molinero. Za bolje se vijesti 321. igračica svijeta pobrinula u paru i s Rekom Jani izborila četvrtfinale. U četvrtfinalu parova je i Silvia Njirić, a Ani Mijačika je poklekla u u prvom kolu singla na 50-ici u Žlinu.

Tereza Mrdeža nikako da pronađe formu, tinejdžerica (321.) je u 2010. odigrala ukupno devet turnira, tri Futuresa i šest Challengera i izborila samo jednu osminu finala kad je na 10.000 $ vrijednom turniru najniže kategorije u Turskoj u prvom kolu bila bolja od Fokine i izgubila od Carreras.

Sve ostalo je za brz zaborav. U prvom kolu Wrexhama je poklekla protiv Ramialison, prvom kolu Belforta od Hofmanove, prvom kolu Stockholma od Gronert, prvom kolu kvalifikacija Biberacha od Evtimove, prvom kolu Antalije od Al Nabhani, drugom kolu kvalifikacija u Civitavecchiji od Ungur, prvom kolu Sarajeva od Johansson i u prvom kolu Budimpešte od Florencije Molinero.

Sedmoj je nositeljici (254.) Mrdeža pružila solidan otpor, ali Argentinka ga je slomila u dva seta (7:5, 6:3). Za bolje se vijesti Puljanka pobrinula u paru s Rekom Jani i protiv Nicole Rottmann i Blanke Szavay izborila četvrtfinale (6:3, 6:4).

U četvrtfinalu su i Silvia Njirić i Stephanie Vogt, polufinalistica Roland Garrosa i Lihtenštajnka nadigrale su Biancu Chidrawi i Nikolu Vajdovu (6:4, 6:0). U prvom kolu singla Njirić protiv Audrey Bergot i Ana Vrljić protiv Vogt tek moraju na teren.

U Žlinu (50.000 $) Ani Mijačika (229.) je prokockala status favoritkinje, 22-godišnjakinju je glatko za 75 minuta 298. igračica svijeta Njemica Laura Siegemund pobijedila 6:0, 6:4.

Žlin, 1. kolo:
MIJAČIKA (Hrvatska) - Siegemund (Njemačka) 0:6, 4:6

Budimpešta, 1. kolo:
MRDEŽA (Hrvatska) - Molinero (Argentina, 7) 5:7, 3:6

1. kolo parova:
NJIRIĆ/Vogt (Hrvatska/Lihtenštajn) - Chidrawi/Vajdova (Australija/Slovačka) 6:4, 6:0, MRDEŽA/Jani (Hrvatska/Mađarska) - Rottman/Szavay (Austrija/Mađarska) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!