Tenis

Banovec u probranom društvu

Maja Giljanović • nedjelja, 06.06.2010.
Banovec u probranom društvu

Talent Dijane Banovec sve više dolazi do izražaja, perpektivna tek u kolovozu punoljetna tinejdžerica ovog vikenda nastupa u kvalifikacijama svog najjačeg turnira u karijeri. Banovec je u prvom kolu 100.000 $ vrijednog Challengera u Marseilleu u dva seta pobijedila Jade Suvrijn, a set nije izgubila ni Darija Jurak protiv Caroline Romeo.

Prva nositeljica 100.000 $ vrijednog Challengera u Marseilleu je 68. igračica svijeta Petra Martić, a u probranom društvu, među kojima je i bivša polufinalistica Wimbledona Jelena Dokić, Splićanki se kroz kvalifikacije mogu pridružiti i Darija Jurak i Dijana Banovec.

Jurak u prvom kolu nije gubila energiju protiv Caroline Romeo. 15-godišnja Francuskinja je protiv osme nositeljice i 336. igračice svijeta je osvojila jedan gem u prvom i dva u drugom setu. Set nije izgubila ni Banovec protiv Jade Suvrijn, 738. igračica svijeta je u svom debiju na 100.000 $ vrijednim Challengerima protiv još jedne 15-godišnje Francuskinje slavila 6:4, 6:3.

Protivnica Banovec u drugom kolu je peta nositeljica i 265. igračica svijeta Claire De Gubernatis, a Jurak je favoritkinja protiv Australke Karoline Wlodarczak (479.).

Protivnica Martić u prvom kolu glavnog turnira je Slovakinja Kristina Kucova, 20-godišnja Slovakinja Splićanku je pobijedila na 25-ici u Mariboru prije tri godine (7:5, 6:3), a godinu poslije Martić joj na ovog puta 50-ici u Mariboru predala u trenutku kad je Kucova u prvom setu vodila 4:1.

Marseille, 1. kolo kvalifikacija:
JURAK (Hrvatska, 8) - Romeo (Francuska, wc) 6:1, 6:2, BANOVEC (Hrvatska) - Suvrijn (Francuska) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!