Tenis

Jurak gura u paru

Maja Giljanović • utorak, 08.06.2010.
Jurak gura u paru

Darija Jurak je u Marseilleu izgubila u drugom kolu kvalifikacija singla, ali Zagrepčanka i Bosanka Mervana Jugić-Salkić odlično su otvorile nastup u paru. Druge nositeljice su protiv Beltrame i Ivanove izgubile samo pet gemova i izborile četvrtfinale.

Darija Jurak je utjehu za eliminaciju u kvalifikacijama singla na 100.000 $ vrijednom Challengeru (Wlodarczak) pronašla u glavnom ždrijebu turnira parova, Zagrepčanka (77.) i Bosanka Mervana Jugić-Salkić (150.) postavljene su za druge nositeljice i u prvom su kolu pokazale klasu.

Severine Beltrame i Ekaterina Ivanova odustale su nakon 4:6 u prvom setu, Francuskinja (187.) i Ruskinja (153.) su digle ruke i u drugom setu se domogle još samo jednog gema. Jurak na renkingu karijere i Jugić-Salkić u četvrtfinalu čekaju Alize Cornet i Julija Fedosova, Francuskinje su 93. i 209. na svijetu, a Cindy Chalu i Amandine Hesse u prvom su kolu dobile 6:3, 6:3.

Njemica Laura Siegemund protivnica je Ani Mijačike u prvom kolu 50.000 $ vrijednog Challengera u Žlinu, Tučepljanka i Poljakinja Magdalena Kiszczynska, pak, u prvom kolu parova igraju protiv Tereze Hladikove i Michaele Počabove.

Protivnice su doznale i Ana Vrljić, Tereza Mrdeža i Silvia Njirić u Budimpešti. Vrljić je favoritkinja protiv kvalifikantice iz Lihtenštajna Stephanie Vogt, Mrdeža je izvukla sedmu nositeljicu Argentinku Florenciju Molinero, a polufinalisticu Roland Garrosa čeka Francuskinja Audrey Bergot. Mrdeža i Reka Jani u prvom kolu parova igraju protiv Nicole Rottmann i Blanke Szavay, a Njirić i Vogt protiv Biance Chidrawi i Nikole Vajdove.

Marseille, 1. kolo parova:
JURAK/Jugić-Salkić (Hrvatska/BiH, 2) - Beltrame/Ivanova (Francuska/Rusija) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!