Zimski sportovi

Philadelphia poravnala finalnu seriju

Matej Milanović • subota, 05.06.2010.
Philadelphia poravnala finalnu seriju

U drugom susretu finala Stanley Cupa Philadelphia je s 5:3 nadigrala Chicago i tako izjednačila seriju na 2:2, pred povratak u Chicago...

Philadelphia je izgubila oba dvoboja u Chicagu te je za ostanak u seriji trebala dvije domaće pobjede. Prva je stigla nakon produžetka, što je domaćima dalo priliku da četvrtim susretom izjednače.

Nakon četiri minute i 35 sekundi igre Philadelphia je došla do vodstva. Mike Richards je u powerplayu oduzeo pločicu protivnicima i zabio za 1:0. U narednih deset minuta domaći nisu imali niti jedan pokušaj na gol, a prvi idući rezultirao je novim golom, kojeg je postigao Matt Carle.

U 19. minuti Patrick Sharp je dao nadu gostima smanjivši na 2:1 odličnim udarcem iz daljine, a 37 sekundi prije odlaska u svlačionice Claude Giroux je vratio Philadelphiji dvostruku prednost. Druga trećina prošla je s dosta pokušaja s obje strane, ali bez pogodaka.

Nakon sedam minuta posljednje dionice stigao je gol koji je trebao zaključiti dvoboj. Ville Leino je pucao, a pločica se odbila od gostujućeg Krisa Versteega i završila u mreži za 4:1. Ipak, nedugo zatim, Chicago je u razmaku od četiri minute ponovno otvorio utakmicu. Dave Bolland je iskoristio powerplay osam minuta prije isteka vremena, a na 4:3 smanjio je Brian Campbell.

Do kraja utakmice Chicago je lovio izjednačujući zgoditak i produžetke, no 25 sekundi prije posljednje sirene Jeff Carter je pogodio praznu mrežu i povisio na konačnih 5:3. Philadelphia je tako izjednačila seriju i u Chicago putuje u potrazi za trećom pobjedom, koja bi im dala domaću meč loptu.

NHL, Stanley Cup, Četvrta utakmica:
Philadelphia - Chicago 5:3
(5' Richards PP, 15' Carle, 20' Giroux, 47' Leino, 60' Carter/19' Sharp, 42' Bolland PP, 46' Campbell)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH05.06.2010. u 13:36
    Bravo za Philadelphiu jer su zaslužili ovu pobjedu. U ove 4 utakmice Chicago ničime nije dokazao da je bolja momčad, štoviše Philadelphia je igrama dala do znanja de nebi bilo iznenađenje ako osvoji Stanley Cup.
    ALGHAZANTH