Nogomet

Lucio o Drogbi, Kaka napustio trening

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 31.05.2010.
Lucio o Drogbi, Kaka napustio trening

Brazil kreće po šesti naslov svjetskih prvaka, najave su to koje stižu iz reprezentativne baze, no iz brazilskog kampa stižu i vijesti o napetosti i nakratko narušenoj atmosferi. U centru incidenta našao se najbolji brazilski reprezentativac Kaka....

Čini se kako skupina G nadolazećeg SP-a nije samo skupina smrti, već je, kada su u pitanju Brazil, Portugal i Obala Bjelokosti, veže i jedan zajednički element. Riječ je o reprezentacijama s velikim brojem individualaca svjetske klase kojima još uvijek ne leži momčadska igra.

"U svom kadru imam mnogo zvijezda, no svi moraju shvatiti da na terenu moraju biti cjelina. To je najvažnija stvar. Nećemo li igrati poput momčadi nećemo niti uspjeti. Ono na čemu radim je zadržavanje svježe misli o tome koliko svaki od nas voli Brazil", podijelio je Dunga s medijima jednu od svojih briga.

Kaka i Melo

Kako pripreme kreću svome kraju tako se i atmosfera sve više zagrijava. Iznimka nije niti kamp Brazila. Nakon jednog nespretnijeg starta Felipea Mele Kaka je bijesan napustio trening, a u smirivanju strasti nije pomogla niti ekspresna isprika. Playmaker Brazila propustio je zbog ozljede nekoliko prošlotjednih treninga.

Interov branič i kapetan Carioca Lucio otkrio je pak pozadinu silne želje s kojom Brazil putuje u Južnu Afriku. "Istina, u teškoj smo skupini u kojoj se svašta može dogoditi, ali naša želja kreće iz činjenica da većina ovih momaka još nije osvojila ništa slično tome. A svima onima koji ne vole naš stil mogu samo poručiti kako nema ništa ljepše od pobjeđivanja."

Napadača Obale Bjelokosti, Didiera Drogbu dobro je upoznao u klupskim okršajima, te o njemu priča samo u superlativima. "On je jedan od najjačih napadača protiv kojih sam igrao. Ne samo u fizičkom već i u tehničkom smisli. Nakon susreta na Stamford Bridgeu bio sam toliko iscrpljen da sam se jedva kretao."

"Kapetanska vrpca ne čini me boljim od ostatka kadra. Ja sam tek jedan od 11 igrača na terenu koji se bore za svoju zemlju."

Još se jedan Brazilac posljednjih dana pronašao put do naslovnica. Riječ je o vrataru Cesaru koji je službenu loptu Svjetskog prvenstva usporedio s nečim što se "može kupiti na svakoj tržnici". "Lopta je užasna. Svako se prvenstvo sve više trude otežati posao vratarima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani05.06.2010. u 21:43
    "Lopta je užasna" - ovo slušam još od 2002. i Jarnijevih žalopojki. A kad je netko primio neki glupi gol zbog lopte? Nikad nitko. Pa kad svi plaču i kad svima ne valja i ja ću. Lopta je užasno skupa! Mislim ono, 100 eura za nogometnu loptu, ej! :D
    Bogomdani