Vodeni sportovi

Čolak i Zoretić najdalje ronili

Sportnet • nedjelja, 30.05.2010.
Čolak i Zoretić najdalje ronili

U Zagrebu je 29. svibnja 2010. održano 8. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah u disciplini dinamika prema pravilima asocijacije CMAS u kojoj ronilac u jednom dahu pokušava preroniti što veću udaljenost. Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji i natjecateljice iz šest hrvatskih klubova, iz Zagreba, Splita, Siska i Osijeka.

Na ovom su se natjecanju natjecatelji borili za norme za ulazak u reprezentaciju za Europsko prvenstvo u ronjenju na dah koje će se početkom listopada održati na španjolskom otoku Tenerife. Za žene norma je iznosila 150 metara, a za muškarce 167 preronjenih metara duljine.

Rezultati su i ove godine očekivano bili na svjetskom nivou: među ženama pobjedu je odnijela Dajana Zoretić (DPS-Zagreb) sa 190,17 m, drugo mjesto je osvojila Karla Fabrio Čubrić (DPS-Zagreb) sa 182,00 m, a treća je bila Lidija Lijić (RK Submania) sa 181,27m. U muškoj konkurenciji je Goran Čolak (RK Geronimo) potvrdio titulu državnog prvaka s 213,64 m, drugi je bio Mario Brčić (RK Geronimo) s 211,78 m, a treći Tomislav Sviličić (RC Osijek) sa 155,98 m. U ekipnom poretku prvo je mjesto osvojio DPS-Zagreb, drugo mjesto RK Geronimo i treće RK Submania.

U disciplini dinamika prema asocijaciji CMAS hrvatski natjecatelji drže aktualne svjetske rekorde, Čolak s 244,33 m postignutih na Svjetskom prvenstvu u Danskoj 2009. godine i Fabrio Čubrić sa 196,30 m preronjenih na Prvenstvu Hrvatske u Splitu 2008. godine.

Konačan sastav reprezentacije bit će poznat nakon Kupa Hrvatske u dinamici i Prvenstva Hrvatske u disciplini Jump Blue koji će se održati u narednim mjesecima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!