Nogomet

Video: Van Persie ohrabrio Nizozemce

Borna Rupnik • srijeda, 26.05.2010.
Video: Van Persie ohrabrio Nizozemce
Foto: EPA

Nastavlja se niz prijateljskih utakmica uoči Svjetskog prvenstva. Nogometaši Nizozemske u Freiburgu su svladali Meksiko 2:1, a istim je rezultatom Francuska u završnici nadjačala Kostariku...

Izabrana vrsta Berta van Marwijka odigrala je u Freiburgu vrlo dobro prvo poluvrijeme protiv Meksika. Šlag na tortu stavio je Arsenalov napadač Robin van Persie, koji je očigledno u pravo vrijeme vraća u formu.

U engleskom je prvenstvu odradio nekoliko posljednjih kola, postigao dva gola, a protiv Meksika je bio precizan u 17. i 41. minuti. Rafael van der Vaart pogodio je i vratnicu, a indisponirani Meksikanci probudili su se u nastavku, nakon što je sve aktere susreta "oprao" prolom oblaka.

Njihov je poraz zasluženo ublažio Javier Hernandez, novi član Manchester Uniteda, petnaestak minuta prije kraja.

Francuska je u Lensu ugostila Kostariku i nakon 11 minuta našla se u rezultatskom zaostatku. Stevea Mandandu s dvadesetak je metara svladao Carlos Hernandez. Ipak, bolja francuska igra rezultirala je izjendačenjem deset minuta poslije, kada su Franck Ribery i Douglas Sequiera zajedničkim snagama poslali loptu u gostujuću mrežu.

Pobjedu je u svom debiju Francuzima donio Mathieu Valbuena, odmjerenim udarcem u 83. minuti dvoboja. Valbuena je u igru ušao sredinom drugog dijela umjesto Sidneya Govoua. Iako su Kostarikanci u nekoliko navrata tijekom utakmice dobro zaprijetili, Francuska je ipak stvarala nešto bolje šanse.

Turska je golovima Yildirima i Sentürka pobijedila Sjevernu Irsku 2:0.

Prijateljske utakmice:
Nizozemska - Meksiko 2:1
Francuska - Kostarika 2:1
Sjeverna Irska - Turska 0:2
Moldavija - Azerbajdžan 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.05.2010. u 03:19
    ajme muka mi je kad citam da se ovi svi pripremaju za svjetsko a mi igramo ''super-vazne'' dvoboje protiv estonije a da pritom igraju hrvoje cale, sildenfeld i vucko
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2010. u 01:43
    Stevea Mandandu s dvadesetak je metara svladao Carlos Hernandez on umjesto freya
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2010. u 01:39
    Ne znam kaj ih treba ohrabrivati - po meni su bili i ostaju prvi favoriti iz sjene za naslov.
    Obrisan korisnik