Nogomet

Bilić: "Kritični, ali zadovoljni"

Borna Rupnik • nedjelja, 23.05.2010.
Bilić: "Kritični, ali zadovoljni"
Foto: Sandro Donda

Pogoci Ivana Rakitića i Drage Gabrića bili su dovoljni da Hrvatska u Osijeku svlada reprezentaciju Walesa, a izbornik Slaven Bilić nije bio sasvim zadovoljan, iako je istaknuo neke pozitivne detalje...

Hrvatska je nakon pobjede na Austrijom u Klagenfurtu (1:0) nadjačala i momčad Walesa (2:0) te joj na svibanjskoj pripremnoj turneji preostaje još odraditi susret u Estoniji u srijedu.

Izbornik Slaven Bilić istaknuo je da nije jednako zadovoljan kao i protiv Austrije: "Nije jednako zadovoljstvo, bile su nam teške noge, nedostajalo je svježine. Igrali smo sporije, s više tehničkih pogrešaka, ali bolje nego što se moglo očekivati u ovo doba godine".

"Velšani možda i nemaju veliku kvalitetu, ali su dobro trčali i postavljali se. Postigli smo pogodak u pravom trenutku za podariti pobjedu publici. Zadovoljan sam drugim poluvremenom, mogli smo zabiti i više", nastavio je.

"I težak teren je razlog sporijoj distribuciji lopte, što je Velšanima olakšalo posao. Osim toga naš je problem što kod kuće želimo što prije početi dominirati pa malo i 'silujemo' loptu, to nam se vani rjeđe događa. Kritični smo, ali generalno ipak zadovoljni", konstatirao je Bilić prije nego se okrenuo pojedinačnim učincima.

Ivan Rakitić igrao je na poziciji zadnjeg veznog. "Često to igra u Schalkeu, gdje je bio najbolji igrač tijekom proljeća. Zabio je krasan gol, ali imao i puno nesvakidašnjih tehničkih grešaka. No, to nas ne brine, tjelesno je izrazito spreman i rekao sam mu da nema pravo ne ostati ovakav idućih 15 godina", govorio je Bilić za HTV.

Drugi gol je bio djelo Luke Modrića i Drage Gabrića: "Za Luku se zna koliko je dobar, a ulazak Gabrića u prostor nam je itekako trebao. Rekli smo mu na poluvremenu da ide u dubinu i čeka loptu jer će dobiti ovakvo dodavanje ako se nađe na pravom mjestu".

Naposljetku se okrenuo Estoniji: "Pristupit ćemo ozbiljno, želimo dobru igru i pobjedu te nećemo igrati bezveze. Neki igrači su načeti - Srnu muči trbušni zid, Modrića zglob pa čak i Šimunić ima problema. Neke ćemo odmoriti, što zbog odmora, što zbog vjere u druge. Samouvjereni smo".

"Uvijek je bilo jako teško, a Estonija je slična Latviji koja nas čeka na početku kvalifikacija. Izbornik će iskoristiti priliku za isprobati neke varijante", dodao je Stipe Pletikosa, koji je prokomentirao svoj povratak u reprezentativni dres.

"Nisam branio od prošlog ožujka i bilo je zadovoljstvo stati na vrata reprezentacije, pogotovo u ovako sjajnom ambijentu. Stvarno smo odlično radili na pripremama. Osjetio se umor zbog teškog terena, ali bitno je da smo opet pobijedili prije kvalifikacija".

"Mladi su jako ozbiljni, a pred svima su isti zahtjevi, nije se osjetila razlika u igri. Šimunić i Lovren ispred mene su odlično odradili posao", zaključio je Pletikosa.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver24.05.2010. u 05:51
    konacno Bilic nije sasvim zadovoljan!!! to me daje malo nade da uci kao trener
    beaver