Nogomet

Karačić: "Nijanse razlikuju velike i male"

Ivana Jurica • srijeda, 05.05.2010.
Karačić: "Nijanse razlikuju velike i male"
Foto: Duje Bonačić

Domaći trener Karačić još je jednom vrlo realno sagledao utakmicu, čestitao Hajduku na pobjedi, ali je spomenuo i detalje koji razlikuju mali od velikog kluba. Svoje pak zadovoljstvo nakon utakmice nije krio splitski trener Stanko Poklepović, no, jedno novinarsko pitanje u potpunosti ga je izbacilo iz takta, pa je usred davanja izjava samo razmaknuo novinare i otišao, a s povišenim tonovima nastavio je i ispred svlačionice.

"Željeli smo najbolje, ali moramo biti veliki sportaši i reći da je Hajduk, ovako ili onako, zbog iskustva, ali i naše očite impresioniranosti u prvih 20 minuta, došao do vodstva od 1:0. Nakon toga kao da nas je taj gol probudio – mi smo dominirali, do kraja poluvremena imali smo pet stopostotnih prilika, ali, na našu nesreću, nismo ih realizirali. Otišli smo na poluvrijeme razočarani jer 20 minuta prvog dijela nismo odigrali na nivou na kojem smo trebali biti. Dozvolili smo da se Hajduk tehnički dotjeranom igrom na neki način poigra i zaigra s nama, i našom vezanom greškom došao je do vodstva. I u drugom dijelu imali smo još dvije – tri stopostotne prilike, ali kako je utakmica odmicala opet je Hajduk počeo kontrolirati utakmicu", kazao je trener Šibenik Branko Karačić.

Pitanja nisu bila potrebna, domaći je trener sipao kao iz rukava: "Ja bih ovim putem čestitao Hajduku na zasluženom osvajanju trofeja. Ali ne mogu se oteti dojmu da bi neki detalji trebali bit pogledani da bi dobili pravedniji zaključak. Po našim informacijama Ibričić je trebao dobiti crveni karton zbog onoga lakta na Bačeliću-Grgiću. Postigli smo pogodak, sada smo gledali na televiziji, a on nam je neopravdano poništen, zgoditak koji je bio regularan. Rezultat je 1:1 u 83.-84. minuti. To je još vrlo aktivan rezultat i prilika za poravnanje rezultata iz prve utakmice i eventualne jedanaesterce. Situacija kod remplanja Rubila, Subašića i Zeca nije jedanaesterac dosuđen, a na kontra strani slična situacija je dosuđena."

"To su nijanse veliki klub - mali klub. Međutim, mi smo veliki klub postali ove godine jer došli smo u finale Kupa Hrvatske, vjerovali smo da ćemo ga i osvojiti, uz svako poštovanje Hajduka, ja im još jednom čestitam. Nismo imali ni sreće. Znamo da imamo oskudan igrački kadar i sigurno su danas falili i Alispahić i Jurčević, da su oni igrali bili bi ubojitiji, okomitiji, sa većom idejom. Možda bi zbilja napravili ono što smo vjerovali da možemo napraviti i bez njih. Na našu nesreću, nismo osvojili, mogu samo čestitati gospodinu Poklepoviću, ljudima iz Hajduka, neka se vesele, osvojili su trofej i sretno im u daljnjem prvenstvu", kazao je na kraju uvijek korektni strateg Šibenčana.

Stanko Poklepović, nakon pet sušnih godina, u Split je donio prvi trofej. Dovoljno razloga za zadovoljstvo Splićana i pristaša Hajduka: "Ja sam sretan kao i svi hajdukovci danas. Ostvarili smo zasluženo jedan trofej koji je nedostajao već pet godina. Samo bih uputio čestitku svima, ne samo igračima, već i stožeru, rukovodstvu. Ne bih puno komentirao utakmicu. Okruženje je, po meni, bilo jako lijepo i treba čestitati i Šibeniku jer je i on imao svojih iznimnih prilika. Ja mislim da je rezultat ipak realan i da smo mi ostvarili pobjedu koju smo apsolutno zaslužili."

Na konstataciju jednog novinara kako je Hajduk ponovno igrao bunker, Poklepović je poludio: "Molim? Nemojte me to molim pitati, ma koji bunker je bio? Imali smo osam šansi, oni su imali deset. I gdje je tu bunker? Ma što pričate? Ostavi se svoga novinarstva. Ma pusti me", nakon čega je brojne okupljene novinare samo razmaknuo i krenuo prema svlačionici, a u hodniku ispred svlačionica nastavio je sa galamom i visokim tonovima.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.05.2010. u 14:12
    Ako aludiraš na poništeni gol, isti takav nepostojeći offside je sviran Ibričiću na drugoj strani 15-ak minuta ranije, od istog linijskog suca.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.05.2010. u 11:18
    čestike hajduku i hns-u i sucima hajduku žellim da protiv njih isto ovako sude kao protiv šibenika u svakoj sljedećoj utakmici
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.05.2010. u 03:13
    A danas stvarno svatko može biti novinar. Čim utakmica ne završi 5-4 odmah se bunkeri igraju. Za HNL pojmove ovje bila i više nego solidna utakmica. Čestitke hajduku, Šibeniku više sreće drugi put
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2010. u 23:39
    Ja kao Dinamovac dajem potpuno pravo Poklepoviću! Onaj koji je u ovoj utakmici vidio bunker na bilo kojoj strani je jednostavno budala! Čestitke Hajduku, iako su Šibenčani u obje utakmice zaslužili bar jedan remi!
    Obrisan korisnik
  • free2le05.05.2010. u 23:18
    Špaco odlazi i pekara povedi
    free2le