Zimski sportovi

Završeno 5. prvenstvo Hrvatske u curlingu

Sportnet • ponedjeljak, 19.04.2010.
Završeno 5. prvenstvo Hrvatske u curlingu

Na 5. Prvenstvu Hrvatske u curlingu, koje se održava isto toliko godina u mađarskoj prijestolnici, prva mjesta pripala su ekipama Visa u muškoj te Zapruđa u ženskoj konkurenciji.

Momčadi Mladena Domazetovića ovo je prvenstvo donijelo naslov i detroniziranje ekipe Curling cluba Zagreb Alena Čadeža, nakon četiri uzastopna osvajanja zlata. U finalu su tako boljom igrom u potpunosti nadigrali ekipu Zagreba a uspjeh je tim veći jer je u istom danu ekipa Visa igrala čak tri utakmice za redom.

U ženskoj konkurenciji zlato je pripalo ekipi Zapruđa i skiperici Marti Muždalo koja je u izmjenjenom sastavu u odnosu na prošle sezone, osvojila krunu pobjedivši ekipu Silenta i tako se nakon samo godinu dana vratila na prvo mjesto. U najzanimljivijoj utakmici finala, ekipa Silenta Melani Lušić, posljednjim je stoneom mogla doći do pobjede no to se nije dogodilo. Prejaki hitac, i gubitak čak tri boda u zadnjem endu stajao ih je gubitka naslova koji nisu uspjele obraniti.

Najveće iznenađenje prvensva, bila je ženka ekipa curling kluba Zagreb, koja je na turniru osvojila treće mjesto i broncu. Predvođene skipericom Ivom Penavom, došli su do svoje prve medalje u prvom nastupu na Prvenstvu Hrvatske. Penavi je inače ovo 71 medalja. Prva u curlingu koji je počela trenirati prošle godine, nakon dugogodišnjeg plivačkog staža.

Do sada je ovo bilo najmasovnije prvenstvo na kojem je nastupilo ukupno dvanaest ekipa iz dva hrvatska grada i s preko sedamdeset registriranih igrača.

Muška ekipa Visa ovom je pobjedom osigurala i nastup na Europskom prvenstvu švicarskom Champeryju, dok ženska ekipa Zapruđa nastup mora izboriti u dodatnim kvalifikacijama.

Poredak (muški)
1. Vis II
2. Zagreb
3. Vis I
4. Croling
5. Č. Čunjaš I
6. Č. Čunjaš II
7. Legija (Sl. Brod)

Poredak (žene)
1. Zapruđe
2. Silent
3. Zagreb
4. Croling
5. Legija (Sl. Brod)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2010. u 00:51
    a jooj, a ja navijal za Ribafisha u Čudnovatim Čunjašima 1. :)
    Obrisan korisnik