Zimski sportovi

Dva gola Kanaeta za častan poraz Hrvatske

Igor Jurišić • srijeda, 31.03.2010.
Dva gola Kanaeta za častan poraz Hrvatske
Foto: Davor Sajko

Hrvatska hokejska reprezentacija odigrala je u sklopu priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo Divizije I prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Austrije, ekipom koja je na predstojećem SP glavni favorit za povratak u elitnu diviziju svjetskog hokeja...

Iako u Zagreb nisu došli u kompletnom sastavu (fale im igrači Red Bulla i Linza koji igraju finale EBEL lige) i takva Austrija je za naše dečke predstavljala pravu supersilu. Od samog početka utakmice Austrijanci su zagospodarili ledom, sabili naše u svoju trećinu i već nakon minute i pol igre Vanja Belić je po prvi put morao vaditi pak iz mreže. Nastavak trećine nije donio ništa bolje vijesti, Austrija nastavlja s konstantnim napadima na vrata Belića, dok je nemoć naših igrača da im ozbiljnije pariraju rezultirala brojnim isključenjima. Do kraja prve trećina Austrijanci koriste dvije takve prilike s igračem više i golovima Haranda odlaze na sigurnih 3:0 na kraju prve trećine. U tim trenucima, unatoč tri primljena gola, naš najbolji igrač je bio golman Belić, koji je radio čuda na golu i najzaslužniji je što Austrija nije s većim rezultatom otišla na odmor.

U nastavku utakmice kao da je na led izašla neka druga Hrvatska. Austrija je naravno i dalje dominirala ledom, no naši reprezentativci su zbili svoje redove, smanjili broj nepotrebnih isključenja i konačno počeli stvarati kakve takve prilike pred gostujućim vratima, što je dalo rezultata dvije minute prije kraja trećine kada Dominik Kanaet u jednoj kontri izlazi sam pred austrijskog vratara i krasnim udarcem smanjuje na 3:1. U tim trenucima smo se ponadali da bi naši mogli čak i dobiti jednu trećinu protiv znatno nadmoćnijeg protivnika, no već u sljedećoj minuti Raffl zabija s plave linije i na posljednji odmor se odlazi s rezultatom 4:1 za Austriju.

Iako su naši solidno otvorili i zadnju trećinu s nekoliko dobrih udaraca na austrijski gol, prvi su do gola došli gosti. U 44. minuti strijelac je bio ponovno Raffl i to ponovno dalekometnim projektilom s plave linije. U tim trenucima malo tko je vjerovao da je to posljednji gol Austrije na utakmici, no naši su požrtvovno i koncentrirano odigrali do kraja, da bi nagrada za trud dosla u posljednjoj minuti kada Kanaet sa igračem više zabija svoj drugi gol na utakmici za konačnih 2:5.

Na kraju možemo konstatirati da je naša reprezentacija pokazala dva lica, ono katastrofalno u prvoj trećini kada su praktički cijelu trećinu proveli na svojoj polovici i bili posve neopasni po protivnički gol i ono borbeno u preostale dvije trećine, kad su obje trećine odigrali neriješeno i nadmoćnog protivnika limitirali na samo dva pogotka. Od naših igrača posebno treba izdvojiti Dominika Kanaeta koji je pokazao najviše žara i borbenosti u igri, najviše prijetio protivničkim vratima i na kraju krajeva zabio dva gola. Isto tako valja pohvaliti i golmana Vanju Belića, koji je istina malo zakazao što se tiče udaraca iz daljine (primio četiri gola s plave linije), ali zato je čuda radio u situacijama kad bi se igrači Austrija našli sami pred njim u zicer prilikama i jedan je od najzaslužnijih za ovaj više nego pristojan rezultat. Toplo se nadamo da će naši reprezentativci na predstojećem SP u Sloveniji pokazati ovo drugo, borbeno lice, naročito u utakmici protiv Koreje u kojoj će se najvjerojatnije odlučivati o ostanku u Diviziji I svjetskog hokeja.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.04.2010. u 10:04
    Ma sta pricate ovo je super rezultat...da su oni kompletni dobili bi 10 golova Bravo momci i svaka čast...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2010. u 03:37
    eee to je to..a kristana i krošelja da ne spominjem..al nažalost :(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2010. u 23:01
    S Hečimovićem, Sertićem i Prpićima bilo bi puno lakše.
    Obrisan korisnik