Zimski sportovi

Jesenice na korak do obrane naslova

Edvard Burić • srijeda, 31.03.2010.
Jesenice na korak do obrane naslova
Foto: Dejan Popek

Acroni Jesenice su odigrale svoju najbolju utakmicu u finalnoj seriji slovenskog prvenstva i tako došle na samo korak do naslova prvaka budući da sada vode 3-2 u pobjedama. Tilia Olimpija je izgledala potpuno bezidejno i doživjela težak poraz (7:1).

Hokejaši Jesenica iskoristili su prednost domaćeg leda i ubilježili treću pobjedu u finalu protiv Olimpije. Ljubljančani su se predali nakon pola utakmice i čuvali snagu za iduću utakmicu koju moraju dobiti ako žele ostati u igri za naslov slovenskog prvaka.

Jeseničani su dobro otvorili utakmicu i nakon 20 minuta igre došli do prednosti od 3:1. Dva gola je postigao Makrov, prvi u četvrtoj minuti iskoristivši prednost igrača više na ledu, a drugi u 18. minuti. Jedan gol je dodao Sabolič u 19. minuti, a na drugoj strani precizan je bio Murič (za 1:1, u 16. minuti s igračem više).

Druga trećina u potpunosti je pripala igračima Jesenica koji su kvalitetnije klizali i bolje stajali na ledu. Kao nagrada su došla tri pogotka. Prva dva su završila u mreži Mitje Pintariča, a treći u drugoj trećini i šesti ukupno završio je iza Aleša Sile kojeg je trener Olimpije nakon petog pogotka poslao na led.

Pogotke su redom postizali Tičar (27. minuta), Hebar (29.) i Elik u 35. minuti. Jeseničani su sve golove u drugoj trećini postigli kada je Olimpiji nedostajao po jedan igrač zbog isključenja. Omjer udaraca prema golu protivnika najbolje ilustrira kakav se hokej mogao gledati u dvorani Podmežakla. Jesenice su u prve dvije trećine pucale 35 puta (17+18) prema golu Olimpije naspram samo osam udaraca Ljubljančana (5+3).

U posljednoj trećini kada je sve bilo riješeno gledatelje je razveselio još jedan pogodak. Sedmi gol Jesenica potpisuje Golubovski (55. minuta) na dodavanje Makrova (7:1).

Iduća utakmica na rasporedu je već u petak, a igra se u ljubljanskom Tivoliju. Ako Jesenice tu utakmicu dobiju proslavit će treći uzastopni naslova prvaka Slovenije. U slučaju da utakmicu dobiju Ljubljančani igrat će se sedma (odlučujuća) utakmica u Jesenicama. Taj bi se dvoboj trebao igrati u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!