Zimski sportovi

Kristan: "Red Bull će drhtati u Ledenoj"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 15.03.2010.
Kristan: "Red Bull će drhtati u Ledenoj"
Foto: Davor Sajko

Pobjedom nad Red Bullom u trećoj utakmici polufinala EBEL-a u Salzburgu Medvjedi su ponovno učinili čudo i vratili se u igru za prolaz u finale. Ledena će dvorana Doma sportova u utorak, tako, zasigurno ključati, dok će Zagrepčani pokušati dokrajčiti Austrijance i ukupni omjer pobjeda izjednačiti na 2:2...

Fantastičnom prezentacijom hokeja u Salzburgu Medvjedi su se vratili u igru za prolaz u finale EBEL-a u svojoj debitantskoj sezoni u ligi. Ledena dvorana Doma sportova u utorak će stoga zasigurno ponovno proključati, dočekujući svoje heroje u pokušaju izjednačavanja ukupnog omjera pobjeda.

"Najavljivali smo pravu, mušku utakmicu i to opravdali. Dali smo sve od sebe; svaki je igrač ponudio maksimum i s leda smo otišli ponosni. Rekli smo da ćemo uzdignute glave otići iz Salzburga makar i izgubili, no na koncu je ispalo odlično", rekao je John Hećimović.

Trener Salzburga Pierre Page već je poslije druge pobjede Red Bulla u Zagrebu upozoravao da ništa nije gotovo. Međutim igračim ga, na našu sreću, nisu poslušali. Opuštanje ih je na koncu skupo koštalo - Medvjedi su se ponovno dignuli, možda i jači no ikad.

"Medveščak je napadao i borio se; bio je iznimno agresivan, a i na vratima je imao briljantnog Kristana", pohvalio je slovenskog čuvara mreže, koji je, vrativši se na gol poslije stanke, sakupio preko 30 obrana. "U Kanadi postoji izreka da je najopasniji medvjed onaj koji krvari. Moji su igrači to, nažalost, jučer zaboravili. Sada moramo zaboraviti ovaj poraz i što bolje se spremiti za užarenu atmosferu koja nas očekuje u Zagrebu."

Junak utakmice Robert Kristan samo je kratko prokomentirao: "Kada obrana igra dobro, ni vrataru nije teško. Tako je meni bilo protiv Red Bulla. Vratili smo izgubljeno samopouzdanje nakon što su Austrijanci poveli u omjeru s 2:0, sada će zasigurno drhtati u Ledenoj."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!