Zimski sportovi

Video: Ovečkin izbačen, Capitalsi preokrenuli

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 15.03.2010.
Video: Ovečkin izbačen, Capitalsi preokrenuli

U još jednoj zanimljivoj NHL večeri, Washington Capitalsi uspjeli su u najjačoj utakmici večeri slaviti u Chicagu usprkos činjenici da je dvostruki MVP i najbolji strijelac lige ove sezone, Aleksandar Ovečkin, već u prvoj trećini izbačen zbog grubog nasrtaja na Briana Campbella...

Briljantni Rus, koji uz svo svoje napadačko znanje nije zanemario fizički segment hokeja te koristi svaku priliku za neki snažan dvoboj, izbačen je nakon što je Campbella "pribio" na zaštitnu ogradu. Izgledalo je vrlo ružno, Campbellu je sezona krajnje upitna zbog ozljeda koje je pritom zadobio - slomljena mu je ključna kost i nekoliko rebara - a Ovečkin sada iščekuje kakvu će mu kaznu ispisati NHL-ov disciplinski tajnik Colin Campbell.

Washington je, pak, upao u rupu od 3:0, ali je i bez Ovečkina najbolji napad lige to uspio preokrenuti. Pobjednički pogodak je u produžetku postigao Nicklas Backstrom, nakon što su u trećoj trećini Capitalse u egal vratili Laich, Fehr i upravo Backstrom. Chicago je tako u vjetar bacio dobar nastup Jonathana Toewsa koji je postigao dva pogotka.

Junak utakmice, Nicklas Backstrom, zadovoljan je što je momčad pokazala da može bez Ovečkina: "Ovo je snažna poruka, posebno jer smo pri kraju sezone. Znamo da je Ovečkin ključ naše momčadi i da zabija puno pogodaka, ali pokazali smo da i mi znamo igrati, da i naši ostali važni igrači znaju igrati."

Nastup večeri zabilježio je vratar Colorada Craig Anderson, iako je primio tri gola od Dallas Starsa. Anderson je, naime, u pobjedu "Lavine" ugradio čak 48 obrana i tako zadao neugodan udarac Starsima u borbi za doigravanje. Paul Stastny upisao je dva pogotka u pobjedi od 5:3, uz njega su zabili i Hejduk, Tucker i Stewart, dok su domaće navijače veselili Benn i dva puta Segal.

National Hockey League, 14. ožujka: Chicago - Washington 3:4 (pr.), LA Kings - Nashville 2:2, Dallas - Colorado 3.5, NY Rangers - Philadelphia 3:1, NY Islanders - Toronto 4:1, Tampa Bay - Pittsburgh 1:2, Atlanta - Phoenix 2:3 (SO), Minnesota - St. Louis 4:2, Anaheim - San Jose 4:2, Vancouver - Calgary 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.03.2010. u 00:05
    dobio je 2 utakmice kazne...a i zaslužio je to....bespotrebno je satro čovjeka,polomio rebra i ozljedio ga na duže vremena...uopće nije bitno što je hokejaški genije...
    Obrisan korisnik
  • Share15.03.2010. u 14:21
    Kazna DA,ali nikako drasticna.Eventualno jedna utakmica suspenzije.Campell je ovdje bio lose i necvrsto postavljen pa start izgleda mnogo strasnije nego sto je to zapravo
    Share
  • Obrisan korisnik15.03.2010. u 12:24
    Ovechkin je daleko najbolji igrač,ali je čovjek manijak i ovo mu nije prvi put da ovako zgazi nekog,vec se događalo i već je bio kažnjavan,kralj!
    Obrisan korisnik