Zimski sportovi

Sator: "Gubili smo i od Graza"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 11.03.2010.
Sator: "Gubili smo i od Graza"
Foto: Davor Sajko

Oba trenera su se nakon pobjede Salzburga složila kako je serija daleko od kraja te kako ćemo gledati još nekoliko zanimljivih i napetih utakmica...

Trener Salzburga Pierre Page kratko je rekao: "Ovo je zašto se igra play-off", pa nastavio: "Pripremili smo se za vruće gostovanje, zabili par golova na početku i igrali čvrsto i pametno do kraja. Znamo da ništa nije lako, naučili smo to kroz ovu sezonu i cilj nam je biti sve bolji. Imamo puno mladih igrača i ne može se napredovati ako se gleda unatrag. Ovo je svakako velika pobjeda, ali radi se o teškoj seriji i puno je posla pred nama."

S trenerom se slaže Jeremi Rebek koji smatra kako rezultat utakmice nije realan: "Rezultat ne održava koliko je utakmica bila izjednačena i nije realan. Znamo što su napravili Grazu pa nam ne pada na pamet opuštati se. Svaka utakmica je bitna i sada nam je sva koncentracija na utakmici pred nama."

Trener Medvjeda, Ted Sator, smatra kako je loš početak utakmicu usmjerio na stranu gostiju: "Loše smo ušli u utakmicu, a nije nam bilo lako igrati jer su oni pogotkom kaznili svaki naš promašaj. Salzburg je odlična momčad, jedna od najboljih u ligi. Znali smo da je bitno izjednačiti na domaćem terenu, no gubili smo 2:0 i od Graza pa smo se vratili i trebamo gledati unaprijed."

Sator se vrlo rano odlučio za promjenu golmana: "Mladi Krošelj nas je doveo do pobjede protiv Graza i svaka mu čast, ali kada gubite 2:0 nakon tako malo minuta - morate nešto promijeniti. Kristan je sjajan golman, ali i njihov Divis je branio fantastično. Uostalom, zabili smo jedan gol u dvije utakmice."

Kapetan Medvjeda Alan Letang ne razmišlja o predaji: "Igraju tako disciplinirano da kazne i najmanju pogrešku. Možda bismo trebali nešto naučiti od njih, igrati smirenije i čekati svoju priliku. Momčad ima karakter i unatoč razočaranju - bit ćemo spremni za sljedeću utakmicu."

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!