Zimski sportovi

Ledena raspjevana i nakon poraza

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 11.03.2010.
Ledena raspjevana i nakon poraza
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Red Bull Salzburga poveli su s 2-0 u polufinalnoj seriji EBEL-a nakon što su u Ledenoj dvorani ohladili Medveščak i njegove navijače visokom pobjedom od 5:1. Austrijanci su tako na pola puta do plasmana u finale, no na istom je putu bio i Graz u četvrtfinalu. Medveščak jedino u tome može naći utjehu nakon što je još jednom nadigran od salzburškog sastava...

Gledatelji se još nisu ni pošteno ugrijali uobičajenom pjesmom u jednako uobičajeno do posljednjeg mjesta ispunjenoj Ledenoj dvorani, a Red Bull je vodio s 2:0. U samo pet minuta pale su nade Medvjeda da mogu od početka pritisnuti goste, Ryan Duncan je s dva pogotka uništio Medveščakov entuzijazam i otjerao Krošelja s gola.

U četvrtoj minuti omaleni napadač neometan je pucao s plave linije, Krošelj nije najbolje reagirao jer udarac je bio ”čist”, no pak je odsjeo u gornjem lijevom kutu za ranih 0:1. Medveščak je krenuo odmah po uzvrat, ali pogodak je postigao – Duncan. Salzburgova 16-ica ostala je sama ispred Krošelja koji je još jednom bio nemoćan, pa je nakon samo pet minuta Ted Sator na gol poslao Roberta Kristana.

Kristan, inače Medveščakov standardni prvi vratar u regularnom dijelu sezone, je reagirao odlično i s nizom dobrih obrana držao Medveščak u igri tijekom prve trećine koja je u potpunosti pripala Red Bullu. Medvjedi nisu mogli doći ni do izgledne situacije, a kamoli do pogotka, nastavila se napadačka nemoć iz prve utakmice.

Medveščak se pokušao vratiti kroz pojačanu agresivnost, vidjeli smo nekoliko naguravanja, uključujući jedno ozbiljnije u kojem je pet igrača moralo na klupu za kažnjene, ali ”crvene bikove” ni to nije previše uznemirilo, snažnom igrom bekovskih parova držali su Medveščakove napadače daleko od svog gola.

Medveščak je tek krajem trećine složio nekoliko šansi s igračem više, ali već tada se vidjelo da udarac ne ide igrače zagrebačkog sastava.

Druga trećina donijela je ipak puno bolji hokej Medveščaka, pa smo gledali izjednačenu utakmicu, čak i s nešto više prigoda domaćih, no iz svih izglednih situacija Medvjedi su pucali pored ili preko gola, a kada su i pogodili gol – na mjestu je bio Divis.

Trsio se i Kristan s druge strane, dojam je da je ovom izvedbom vratio svoju ”jedinicu”, no u 35. minuti Austrijanci su još jednom ohladili ”vruću” Ledenu. Usred pritiska domaćih, u trenucima dok je Medveščak igrao s igračem više, Manuel Latusa povukao je kontru i potom lijepo zabio za velikih 3:0. Meveščak se znao vraćati i iz takvih situacija, čak i u doigravanju, no trebalo je otkriti odgovor na pitanje – kako zabiti gol Red Bullu.

Ključ je pronašao tko drugi nego kapetan Alan Letang. U 35. minuti Letang je konačno namjestio Medveščakove nišanske sprave, pogodio je nebranjeni dio Divisove mreže i vratio navijače na noge.

Nada je trajala do sredine trećine kada je Red Bull novim pogotkom riješio utakmicu. Nakon što je Medveščak propustio lijepu šansu u kontri, Red Bull je svoj protunapad iskoristio - Ulmer je poslužio Schiechla koji zabija za 1:4.

Do kraja su publiku stigli iznervirati i suci brojnim isključenjima na račun Medveščaka, no iako je bilo i spornih odluka – išlo je to uvelike i na dušu vrlo agresivne igre Medvjeda. U jednoj situaciji 5 na 3 Red Bull je stigao i do petog pogotka te konačne potvrde druge pobjede u seriji. Prepuna Ledena dvorana je i nakon teškog poraza ostala nakon utakmice pjesmom pozdraviti igrače Medveščaka - koliko god to već učestala priča bila, u hrvatskoj sportskoj zbilji uvijek je treba pohvaliti - pa dok traje, traje...

Medveščaku ostaje spoznaja da igrom iz druge trećine može parirati Red Bullu, ali i da je u istoj situaciji – gubitku od 0-2 – bio i protiv Graza, a znamo kako je to završilo....

EBEL - doigravanje

polufinale

Red Bull Salzburg2:0Medveščak
Vienna Capitals4:0LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz1:3Vienna Capitals
Red Bull Salzburg1:4Medveščak
Vienna Capitals5:4LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz2:1 *Vienna Capitals
Red Bull Salzburg3:2Medveščak
Vienna Capitals4:6LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:5 *Vienna Capitals
Vienna Capitals5:7LIWEST BW Linz
KAC6:4Villacher SV
Red Bull Salzburg6:4Vienna Capitals

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 23:06
    ..nema veze ako gube, zasvirat će naše trube!
    Obrisan korisnik
  • IanZG11.03.2010. u 21:35
    Nema veze, i dalje ste najbolji!
    IanZG
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 21:26
    Istina,al jos to nije gotovo,makar ce biti teško.ali NEMA PREDAJE!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 21:15
    loše je danas bilo no ne možeš im zamjeriti kad je protivnik jednostavno bolji
    Obrisan korisnik