Zimski sportovi

"I rekao sam da ćemo dobiti"

Borna Rupnik • nedjelja, 28.02.2010.
"I rekao sam da ćemo dobiti"
Foto: Davor Sajko

Jedan od junaka Medveščakove pobjede nad Grazom bio je i Gašper Krošelj, mladi vratar koji je većinu sezone proveo u sjeni Roberta Kristana, ali se pokazao kad je to bilo najpotrebnije...

Za prvu ovosezonsku nulu Graz 99ersa u Zagrebu velik dio zasluga ide na račun Gašpera Krošelja. Čuvar Medveščakove mreže vlastitim je navijačima u Ledenoj dvorani ponudio odličnu, a na mahove i rutinsku predstavu.

"Jako sam umoran i ne znam baš što bih rekao. Ovo je jako emotivan trenutak za mene", komentirao je Krošelj poslije drugog slavlja svoje momčadi u četvrtfinalnoj seriji protiv Graza (3:0), kojim su Zagrepčani poravnali ukupan rezultat.

Fabian Weinhandl, vratar Graza: "Medveščak je dobra, snažna momčad, a mi nismo mogli do pobjede jer nismo odradili neke temeljne stvari, a ujedno smo i propustili situaciju pet-na-tri".

"Malo sam u šoku, ne shvaćam u potpunosti što mi se sada događa. Doživio sam i svoje prve ovacije, premda je za vrijeme utakmice teško pratiti što se zbiva na tribinama. Ne smije vam popustiti koncentracija. Ali osjećaj ne može biti ljepši", dodao je.

Krošelj je, doduše, bio uvjeren u pozitivan ishod: "Već sam poslije pobjede u Grazu u četvrtak rekao da ćemo ovaj okršaj 100% dobiti. Svi su odradili svoj dio posla, uključujući i mene, i pobjeda je posljedica toga".

"Psihička je prednost sada na našoj strani", smatra Krošelj uoči novog gostovanja kod 99ersa, gdje bi Medvjedi eventualnim slavljem došli na korak do polufinala.

Bill Gilligan, trener Graz 99ersa, kratko je priznao da njegovi hokejaši nisu ispunili očekivanja: "Medveščak je apsolutno zaslužio pobjedu. Mi smo odigrali loše. Ključnom se pokazala situacija u kojoj nismo iskoristili dvojicu igrača više na ledu, a i Krošelj je obranio neke udarce u pravom trenutku".

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!