Zimski sportovi

Jagr slomio Slovake

Krešimir Ferlak • četvrtak, 18.02.2010.
Jagr slomio Slovake
Foto: EPA

Prvu utakmicu ekipa koje ciljaju na viski plasman odigrali su vječni rivali i susjedi, Češka i Slovačka. Bila je to izjednačena utakmica, a Česi su došli do pobjede predvođeni svojim legendarnim napadačem.

Nije uopće upitno da otkada je iz NHL-a otišao u Rusiju, Jaromir Jagr čeka povratak na veliku scenu u Sjevernu Ameriku da pokaže da je i dalje jedan od najboljih. Danas rano ujutro po našem vremenu je dobio priliku i – iskoristio je. Jagr je postigao ključni pogodak za pobjedu Češke protiv vrlo opasne Slovačke.

Najbolja vijest za Slovake bio je nastup Mariana Gaborika, koji je u posljednji tren zaliječio ozljedu noge. Izvan stroja je i dalje Miroslav Satan. Česi su svi bili spremni i bolje su krenuli u utakmicu. U desetoj minuti su stigli do vodstva kada je zabio njihov kapetan Patrik Elias.

Slovačka je podigla tempo u nastavku, a odmah na otvaranju trećine su izjednačili. Zabio je Gaborik na dodavanje Mariana Hosse i Pavola Demitre. Taj napad je briljirao prije četiri godine u Torinu. Nakon toga je bilo podosta pokušaja sa obje strane, a u posljednje dvije minute perioda utakmica je riješena.

Jagr je sve preuzeo u svoje ruke. Prvo je donio vodstvo Češkoj, a samo dvije sekunde prije isteka trećine asistirao je Tomasu Plekanecu za 3:1 i Češka je mogla mirnije otići na odmor. Jagr je još jednom oduševio sve, te pokazao da je i sa 38 godina i dalje jedan od najboljih napadača svijeta.

U trećem periodu Slovačka je dominirala, a to se najbolje vidjelo po statistici udaraca prema vratima. Gaborik i društvo su dvanaest puta pucali na Češki gol, dok su s druge strane, vrata Slovačke samo dva puta bila u opasnosti. Ali, istaknuo se odlični Tomas Vokoun na golu Češke, koji zaustavio sve te pokušaje, a do kraja je imao 34 obrane.

Prvi puta na turniru su velike reprezentacije i zvijezde igrale međusobno i pokazale su odličan hokej. Češka je, na kraju, zasluženo slavila i osvojila tri vrijedna boda u skupini gdje se Rusi smatraju velikim favoritima. Međutim, Slovačka je također vrlo neugodna i biti će pravi užitak gledati dvoboje ove dvije reprezentacije sa moćnom Rusijom.

Skupina B:

Češka – Slovačka 3:1 (Elias 10., Jagr 38., Plekanec 40. / Gaborik 21.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.02.2010. u 16:59
    bravo česi! ;)
    Obrisan korisnik