Automoto

Alguersuari nadmašio konkurenciju

Borna Rupnik • subota, 13.02.2010.
Alguersuari nadmašio konkurenciju
Foto: EPA

Testiranja u Jerezu ponovno je omela kiša te je najbrže vrijeme u petak ostalo ono Jaimea Alguersuarija, a posebno je marljiv bio Williamsov Brazilac Rubens Barrichello...

Staza u Jerezu u petak je svjedočila i trećem danu drugog kruga testiranja uoči nadolazeće sezone Formule 1, a najboljim se vremenom može pohvaliti mladi Španjolac Jaime Alguersuari u Toro Rossu.

19-godišnji talent jedini je odvozio krug ispod jedne minute i 20 sekundi, no kako je u drugoj polovici predviđenog vremena ponovno počela padati kiša, mnogi su mijenjali svoje planove te više nisu bili u prilici skinuti Alguersuarija s vrha.

Opet je ugodno iznenadio BMW Sauber: Pedro de la Rosa ostvario je drugo vrijeme, a treći je bio Adrian Sutil u Force Indiji.

Ferrari Felipea Masse upisao je gotovo dvije sekunde zaostatka za pobjednikom. "Moram priznati da je F10 odlično posložen bolid. Zadovoljan sam viđenim i sada se samo nadamo da će se vremenske prilike popraviti", prokomentirao je brazilski vozač.

Treba istaknuti i da je njegov sunarodnjak Rubens Barrichello u Williamsu odradio čak 120 krugova, znatno više od svih ostalih, te da je Lewis Hamilton u McLarenu imao pretposljednje vrijeme - lošiji je samo bio Lucas di Grassi u problemima izmučenom Virginu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!