Zimski sportovi

Predstavljamo: Dalibor Šamšal

Antonija Pavlić • utorak, 09.02.2010.
Predstavljamo: Dalibor Šamšal
Foto: Dejan Popek

Sportnet.hr vam predstavlja hrvatske olimpijce. Sljedeći je na redu alpski skijaš Dalibor Šamšal...

Dalibor Šamšal rođen je u Rijeci 25. prosinca 1985. godine, a skijati je počeo s osam godina. Od početka karijere trenira ga i vodi njegov otac Rajko Šamšal.

Dalibor mnogo vremena i truda ulaže u treniranje, a u sportu se vodi motom: "Što te ne ubije, ojača te". U slobodno vrijeme rado čita knjige, sluša glazbu i opušta se uz filmove, a uživa i u stjecanju znanja stranih jezika. Trenutačno aktivno govori engleski, njemački i talijanski.

Rezultat karijere Dacho je ostvario 6. siječnja 2009. godine podno Medvednice, zauzevši 21. mjesto na pokalu Snježne kraljice. Svojim velikim uspjehom i prvim ulaskom u drugu vožnju u Svjetskome kupu pospješio je odličan hrvatski dan na Crvenom spustu; bila je to, naime, prva utrka u kojoj su se niz stazu u obje vožnje spuštala dva skijaša u kockastim kombinezonima.

Mladi je hrvatski skijaš vlasnik tri pobjede u FIS utrkama, u slalomu i veleslalomu, 11. mjesta na Indoor slalomu na Europskom kupu u Landgarafu u Nizozemskoj 2008, te 12. i 13. mjesta u slalomu u utrkama EK-a u Courchevelu i Oberjochu. Hrvatski je slalomski viceprvak iz 2006. godine.

U najprestižnijem je skijaškom natjecanju na svijetu tek jednom ušao u drugu vožnju, a nastupio je u 34 navrata. Debitirao je u austrijskom Flachauu 2004. godine, a do posljednjeg je nastupa u Kranjskoj Gori u Sloveniji prikupio čak 19 odustajanja. Nastupio je na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine, no nije uspio završiti prvu slalomsku vožnju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!