Automoto

Svi očekuju uspješnu godinu

Igor Maračić • ponedjeljak, 08.02.2010.
Svi očekuju uspješnu godinu
Foto: EPA

Pred nama je prva stanica nove reli sezone - Švedska. Novi-stari prvak Sébastien Loeb spremniji je nego ikad, baš kao i najveći mu konkurent u prošloj sezoni, Mikko Hirvonen...

Šest uzastopnih naslova prvaka za Sébastiena Loeba i samo jedan cilj za predstojeću sezonu - sedmi: "Nikad nije lako, no moj cilj je jasan. Osvojio sam ovo šest puta i očekujem da ću još jednom". Prošlosezonska borba za naslov bila je napeta do samog kraja i Walesa, što je samo dodatna motivacija za Loeba: "Uživam u onom što radim i volim svaku pravu borbu".

Dva srebra i dvije bronce ne zvuče nimalo loše, no Hirvonen bi svojoj kolekciji vrlo rado dodao i zlatni sjaj: "Moram biti odlučniji i hrabriji", kaže 29-godišnjak, svjestan kako se njegove riječi moraju ostvariti već u Švedskoj: "Švedska je odlična za početak. U snijegu imamo veću slobodu nego inače, i ne moramo biti toliko precizni".

Vezane vijesti

Ove sezone tu su i dva zanimljiva novaka, bivši vozač Formule 1, Kimi Räikkönen i Ken Block, ekstremist na kotačima. "Reli me inspirirao da vozim automobil uopće i sanjam o tome od kad sam bio klinac. Bit će mi čast voziti s ljudima poput Pettera, Loeba i sada Kimija".

Kimi je i više nego uzbuđen i misli su mu usredotočene samo na ovu sezonu, te o povratku u F1 ne želi još pričati: "Zanimljivo mi je baš sve. Ovo je nešto novo. Što god radili i gdje god išli - uzbudljivo je". Revijalan povratak utrkivanju je ispred Grönholma, koji se ipak nada postolju u Švedskoj: "Sretan sam što ću opet voziti za Ford. U Švedskoj ciljam na postolje i mislim da imam dobre šanse". Bivši svjetski prvak zadnji se puta utrkivao 2007. godine.

Vozač koji osjeća da je ostao dosta dužan je Petter Solberg, kojem će Švedska biti 150. WRC destinacija karijere: "Mislim da je 2010. moja godina i da imam priliku opet biti u samom vrhu".

Reli počinje u četvrtak, 11. veljače.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!