Ostali sportovi

Couture dominantan

Ratko Martinović • nedjelja, 07.02.2010.
Couture dominantan

Još jedna noć u Las Vegasu nam je donijela sudar velikih legendi MMA sporta koju je na dominantan način završio Randy Couture ostavivši Marka Colemana bez ikakvih izgleda.

Od samog početka se vidjelo da je samo jedan borac veteran, a to je na žalost svojih navijača Mark Coleman koji je bez ikakve ideje ušao u borbu što je Randy Couture bez većih problema i iskoristio. Couture je pokazao da se još štošta može očekivati od njega iako ima 46. godina, dok je Coleman u 45. godini vjerojatno izgubio sve nade za nekakvu buduću titulu. Ono što još više boli je tek drugo pretrpljeno rušenje u karijeri koje je ovaj puta kao posljedicu imalo rear naked choke. Vidno razočaran, Coleman je poslije borbe ušao u verbalno prepucavanje i niz uvreda razmijenjenih sa Titom Ortizom koji ga je ismijavao iz publike. Bez obzira na sve najavio je povratak jer vjeruje da može mnogo bolje. Couture je pak potvrdio veliki napredak iz borbe u borbu, te ga možemo usporediti sa vrhunskim vinom jer što je stariji to je i bolji.

Prije glavne borbe smo imali priliku vidjeti izuzetno dinamičnu borbu između vrhunskog hrvača Chaela Sonnena i poraženog Natea Marquardta. Potpuna Sonnenova dominacija zamalo ga je koštala pri samom kraju kada ga je Marquardt skoro ugušio, no to mu ipak nije pošlo za rukom. Borbu je također obilježilo obilato Sonnenovo krvarenje iz posjekotine i nosa što mu nije zasmetalo u stalnim rušenjima. Nakon ove pobjede u narednoj će borbi imati priliku osvojiti pojas i to protiv pobjednika sraza između sadašnjeg prvaka Andersona Silve i njegovog sunarodnjaka Vitora Belforta. U trećem meču po redu, Brazilski policajac Paulo Thiago je onesvijestio protivnika Mikea Swicka koji je u svojoj jedanaestoj UFC borbi po prvi puta izgubio prije sudačke odluke. Pomalo uspavljujuća borba završila je nakon što je Swick primio dva udarca te je pao na pod. To je dodatno ohrabrilo Thiaga koji je D'Arce zahvatom jednostavno ugušio Amerikanca. Nakon ove pobjede potreban mu je manji odmor a onda slijedi ponovni uspon ka okršaju za pojas.

U prvoj borbi glavnog fightcarda, bivši UFC prvak i jedini koji je imao čast nokautirati Georgesa St. Pierrea, Matt Serra odličnim je krošeom i nizom udaraca porazio Franka Trigga čime je prekinuo niz od dva poraza dok je njegov protivnik upravo ušao u isti. Nakon tog zanimljivog meča uslijedio je jedan ne baš tako atraktivan. Brazilac Demian Maia zasluženo je slavio nakon jednoglasne sudačke odluke, te je pokazao da osim Jiu-Jitsua napreduje i u boksačkom pogledu pod trenažnom palicom Wanderleia Silve. Upravo je on jedan od aktera sljedećeg UFC događaja pod rednim brojem 110 u Australiji, gdje će se boriti sa Englezom Michaelom Bispingom. Nama je Sydney posebno primamljiv zbog četvorice Hrvata dok je ostatak svijeta ponajviše zainteresiran za borbu Velasquez - Minotaur i u potpunosti smo sigurni da će za dva tjedna cijela Hrvatska još jednom biti na nogama kao nekada tijekom najslavnijih dana Pridea.

UFC 108 rezultati:
LHW Randy Couture Vs. Mark Coleman - PREDAJA (gušenje)
MW Nate Marquardt Vs. Chael Sonnen - BODOVI (jednoglasno)
WW Mike Swick Vs. Paulo Thiago - PREDAJA (gušenje)
MW Demian Maia Vs. Dan Miller - BODOVI (jednoglasno)
WW Matt Serra Vs. Frank Trigg - KO 1R

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!